1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tulipaloja on sammutettu eri puolilla Suomea

Hämeenkyrössä tapahtuneen tuhoisan omakotitalon tulipalon lisäksi aattoiltana on sammutettu muuallakin paloja tai palon alkuja.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Loviisassa rivitalon asunto tuhoutui täysin kello 21.30 aikaan syttyneessä tulipalossa.

Noin 80 neliömetrin kokoisessa asunnossa oli palon syttyessä mies ja koira, jotka savusukeltajat saivat ulos asunnosta. Päivystävän palomestarin Jouni Virran mukaan mies on toimitettu sairaalaan vakavasti loukkaantuneena ja koira menehtyi tapahtumapaikalle.

Seppäläntiellä sijaitsevassa rivitalossa on 13 huoneistoa, mutta muut asunnot eivät vahingoittuneet.   Palon syttymissyystä ei ole tietoa, mutta yhtenä syynä epäillään televisiota.

Turun Hirvensalossa sijaitsevassa paritalossa syttyi kello 21 aikoihin tulipalo, joka levisi  talon ullakolle. Rakennuksessa oli syttymishetkellä yhteensä 11 henkilöä, jotka kaikki ovat kunnossa.

– Tulipalo sai alkunsa ilmeisesti ulkoa terassilta ja levisi siitä ulkoseinää pitkin ullakolle, kertoo palomestari Olli Suominen.

Suomisen mukaan uudehkon paritalon huoneistot säästyivät vahingoilta, mutta ulkopuolelta rakennus on vaurioitunut.

Espoon Suvelassa syttyi alkuillasta huoneistopalo, kun asukas oli nukahtanut kesken ruuan valmistuksen. Asunnon asukas sai ambulanssissa hoitoa.

Etelä-Pohjanmaalla, Ilmajoella maatilarakennuksessa syttyi mopoauto palamaan, mutta palo ei ehtinyt levitä talon rakenteisiin.

Jouluaaton tähän mennessä vakavin tulipalo syttyi Pirkanmaalla Hämeenkyrössä, kun kaksi ihmistä menehtyi omakotitalon palossa. 115-neliöisessä omakotitalossa asui vanhahko pariskunta. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.