1. yle.fi
  2. Uutiset

Mellakoitsijat hyökkäsivät muslimien rukoushuoneelle Korsikalla

Mielenosoitus muuttui joulupäivänä väkivaltaiseksi Välimerellä, Korsikan saarella. Osa mielenosoittajista tunkeutui muslimien rukoushuoneeseen ja teki siellä ikivaltaa.

Ulkomaat

Mielenosoittajat ovat hyökänneet Korsikan eteläosassa sijaitsevan Ajaccion kaupungin muslimien rukoushuoneeseen ja tuhonneet paikkoja. Paikallinen poliisi kertoo uutistoimisto AFP:lle, että väkijoukko yritti muun muassa sytyttää tuleen Koraanin sivuja.

Korsikan levottomuudet saivat alkunsa jouluaattona, kun palomiehille tuli hälytys Ajaccion kaupunkiin. Kohteessa palomiehet joutuivat väijytykseen ja heidän kimppuunsa hyökättiin. Useita palomiehiä loukkaantui.

Joulupäivänä joukko ihmisiä kokoontui Ajaccioon mielenosoitukseen, jolla haluttiin osoittaa tukea hyökkäyksen kohteiksi joutuneille palomiehille. Osa protestoijista päätti hyökätä muslimien rukoushuoneeseen.

Ranskan hallitus on tuominnut sekä jouluaaton että joulupäivän väkivallanteot. Pääministeri Manuel Valls on järkyttynyt palomiehiin kohdistuneesta vihasta ja muslimien rukouspaikkojen häpäisystä.

Valls kehottaa kaikkia kunnioittamaan Ranskan lakia.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi