1. yle.fi
  2. Uutiset

EU-neuvottelut painavat päälle – Serbia pidätti ennätysmäärän korruptiosta epäiltyjä

Serbian poliisi pidätti 79 ihmistä maan kaikkien aikojen suurimmassa korruptionvastaisessa operaatiossa. Yksi pidätetyistä oli entinen ministeri.

Ulkomaat
Makedonian presidentti Gjorge Ivanov (vas.) ja Serbian presidentti Tomislav Nikolic (oik.) tervehtivät  Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaa Donald Tuskia Brysselissä 16. joulukuuta.
Serbian presidentti Tomislav Nikolic (oik.) aloittamassa EU-liittymisneuvotteluja Brysselissä 16. joulukuuta.Olivier Hoslet / EPA

Serbian sisäministeri Nebojsa Stefanovic kertoi tänään lauantaina, että maan historian suurimmassa korruptionvastaisessa operaatiossa on pidätetty yhteensä 79 ihmistä. Serbialaislähteiden mukaan yksi kiinniotetuista on maan entinen kauppaministeri Slobodan Milosavljevic.

Pidätettyjen joukossa on myös korkea-arvoisia virkamiehiä, kaupunginjohtajia sekä suuryritysten pääjohtajia.

Sisäministeri Stefanovic sanoo, että vanhimmat epäillyt korruptiotapaukset ovat kymmenen vuoden takaa. Rikosten rahallisen arvon arvioidaan nousevan yli sadan miljoonan euron.

EU-neuvottelut velvoittavat

Serbia on yksi Euroopan korruptoituneimmista maista. Kosovon valtiollisen itsenäisyyden tunnustamatta jättäminen ja maan huono hallinto ovat olleet Serbian pahimpia esteitä Euroopan unioniin liittymiselle.

Näyttävät pidätykset tehtiin vain kaksi viikkoa sen jälkeen kun EU ja Serbia aloittivat ensimmäiset liittymisneuvottelunsa.

Lue seuraavaksi