Myrskytuulet heikkenivät päivän mittaan - idässä saattaa vielä käydä puhuri

Maa-alueilla tuulet puhalsivat puuskissa paikoitellen yli 20 metriä sekunnissa. Vielä illalla itä-Suomessa samanmoiset puuskatuulet ovat mahdollisia. Illalla sähköttä oli enää satakunta kotitaloutta, mutta pahimmillaan sähköt olivat tapaninpäivänä poikki useammalta tuhannelta kotitaloudelta.

Kotimaa
Henkilöautoja liikenteessä lumipyryssä Ivalontiellä nelostiellä Sodankylän pohjoispuolella tapaninpäivänä 26. joulukuuta
Henkilöautoja liikenteessä lumipyryssä Ivalontiellä nelostiellä Sodankylän pohjoispuolella tapaninpäivänä 26. joulukuutaVesa Moilanen / Lehtikuva

Kovat tuulenpuuskat ovat kaataneet osissa maata puita teille ja sähkölinjoille, mutta vaikuttaa siltä, että tämänkertaisen myrskyn osalta suurilta vahingoilta on vältytty, kerrotaan pelastuslaitoksilta eri puolilta maata.

Pahimmillaan sähköt olivat tapaninpäivänä poikki useammalta tuhannelta kotitaloudelta, illalla sähköttä oli enää satakunta taloutta.

Merialueilla mitattiin jopa 26 metriä sekunnissa puhaltavia tuulia, maa-alueilla tuulet puhalsivat paikoin yli 20 metriä sekunnissa.

– Itä-Suomessa illalla tuuli saattaa yltyä vielä puuskissa yli 20 metriin sekunnissa, kertoo Ylen meteorologi Anne Borgstöm.

Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kerrottiin, että koko päivän aikana myrskyn aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä oli kertynyt kymmenkunta, lähinnä olivat työllistäneet yksittäiset sähkölinjojen päälle kaatuneet puut.

Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pirkanmaan pelastuslaitoksilta kerrottiin, että päivän mittaan myrskyn aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä oli viitisen kappaletta. Myös Pohjois-Karjalassa tehtäviä oli ollut vain muutama.