Tornado iski nyt Teksasiin – kahdeksan ihmistä kuoli

Yhdysvalloissa myrskyinen sää on vaatinut uusia uhreja. Tornadot riehuivat lauantaina Teksasin osavaltiossa, missä kahdeksan ihmisen kerrotaan saaneen surmansa myrskytuhoissa.

Ulkomaat
Tornado tuhosi asuinrakennuksia Rowlettissa, Texasissa, 26. joulukuuta.
Tornado tuhosi asuinrakennuksia Rowlettissa, Texasissa, 26. joulukuuta.Reuters

Kymmeniä koteja on tuhoutunut ja useita ihmisiä kuollut, kun voimakkaat tornadot iskivät Teksasin osavaltioon Yhdysvalloissa. Tuhoja on raportoitu Dallasista, Farmersvillestä ja Garlandista. Paikallisen median (siirryt toiseen palveluun) mukaan kahdeksan ihmistä on saanut surmansa.

Garlandin poliisin tiedotteen mukaan viisi heistä sai tiettävästi surmansa tornadon aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa.

Tuuli on repinyt sähköjohtoja ja kattoja. Dallasin lentokentällä liikenne on seisahtunut. 50 000 taloutta on ilman sähköä.

Tornadot ovat aiheuttaneet viime päivinä suuria tuhoja myös Mississipin, Tennesseen, Arkansasin ja Alabaman osavaltioissa.

Ainakin 17 ihmisen tiedetään kuolleen myrskyn aiheuttamissa onnettomuuksissa aiemmin tällä viikolla. Kymmeniä on loukkaantunut.

Tämän talven myrskyt etelävaltioissa ovat olleet erityisen voimakkaita. Ennusteiden mukaan sää jatkuu tuulisena Yhdysvaltain keskiosissa.

Lähteet: AFP, Tass