1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Lappeenrannan kirjasto sai uuden musiikkiosaston

Katutasolta kirjaston kolmanteen kerrokseen siirretty musiikkiosasto on nyt aiempaa suurempi. Tulevaisuudessa sinne on suunnitteilla jopa musiikkiesityksiä.

Kuva: Yle / Seppo Sarkkinen

Lappeenrannan kirjastoon on avattu tänään maanantaina uusi musiikkiosasto. Joulukuun alussa suljettu musiikkiosasto siirrettiin nyt katutasosta kirjaston kolmanteen kerrokseen, entisen opintosalin tiloihin. Tänään on avattu myös opintosali, joka löytyy nyt katutasolta.

Musiikkiosaston cd-hyllyt on muutettu puusepänliikkeessä uuteen uskoon. Se mahdollistaa musiikkiosaston johtaja Helena Aflechtin mukaan tulevaisuudessa esimerkiksi musiikkiesitysten järjestämisen.

– Tarkoitus on elävöittää kirjaston tarjontaa eri tavoin. Lisäksi meidän kilpailuvalttimme on palvelussa ja valikoimassamme. Löytyy myös sellaista musiikkia, mitä ei Spotifyssä ole, Aflecht kertoo.

"Nyt kaikki musiikkiaiheinen löytyy samasta paikasta"

Uudistusten myötä kirjaston valikoiman järjestely on nyt muutenkin selkiytynyt. Musiikkiosaston uusiin tiloihin on saatu myös kaikki musiikkikirjat ja -lehdet.

– Nyt kaikki musiikkiaiheinen löytyy samasta paikasta. Samoin aiemmin opintosalissa olleet erikoislehdet löytyvät nyt muiden lehtien joukosta lehtienlukusalista, Aflecht selvittää.