Hyppää sisältöön

Beatlesin biisejä kuunneltiin Spotifyssa 70 miljoonaa kertaa joulunpyhinä

Brittiyhtiön koko tuotantoa on voinut kuunnella yhdeksässä musiikin suoratoistopalvelussa jouluaatosta lähtien.

Kuva: Kari Nihti / Yle

Brittiyhtye The Beatlesin kappaleita on kuunneltu ahkerasti musiikin suoratoistopalvelussa Spotifyssa joulunpyhinä. Bändi ilmoitti viime viikolla vapauttavansa koko tuotantonsa yhdeksään musiikin suoratoistopalveluun jouluaatosta lähtien.

Näistä suurin, Spotify kertoo, että Beatlesin lauluja kuunneltiin palvelussa 70 miljoonaa kertaa jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Se tarkoittaa, että jokainen Spotifyn käyttäjä kuunteli keskimäärin yhden Beatlesin biisin.

Eniten kuunneltiin kappaletta Come Together. Se ladattiin yli 2,3 miljoonaa kertaa. Se on Beatlesin eniten myydyn albumin Abbey Roadin avauskappale vuodelta 1969.

Spotifyn mukaan 65 prosenttia Beatlesin kappaleiden lataajista oli alle 34-vuotiaita. Suoratoistopalvelu uskookin, että se tarjoaa uudelle fanisukupolvelle mahdollisuuden löytää yksi historian tunnetuimmista ja eniten myydyistä bändeistä.

Spotifyn lisäksi Beatlesin musiikkia voi kuunnella muun muassa Tidalissa, Deezerissä, Apple Musicissa ja Google Playssa. Yhtyeen viimeisen levyn Let It Ben julkaisemisesta on kulunut tänä vuonna 45 vuotta.