1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lapin ELY:n työpaikkailmoitus hämmentää: "Paikkaan on jo hakija"

Netissä levisi maanantaina ilmoitus Lapin ELY-keskuksessa avoimena olleesta kalataloussuunnittelijan paikasta. Ihmetystä ilmoituksessa herätti sen teksti, jossa todettiin, että "paikkaan on jo hakija".

Kuva: Kuvakaappaus

Mol.fi-verkkopalvelussa maanantaina ilmoitettu määräaikainen kalataloussuunnittelijan paikka Lapin ELY:ssä on herättänyt ihmetystä.

Työpaikkailmoitus lähti leviämään netissä, koska ilmoitustekstin mukaan "paikkaan on jo hakija". Ilmoitusta jaettiin muun muassa Facebookissa maanantai-iltana ja tiistaiaamuun mennessä se oli jo poistettu mol.fi-palvelusta.

Lapin ELY-keskuksen ylijohtajan Pirkko Saarela luonnehtii hämmennystä herättänyttä työpaikkailmoitusta "ikäväksi kömmähdykseksi".

– Ensinnäkin tässä ilmoituksessa yhteyshenkilöksi merkitty henkilö on ollut jo pari viikkoa eläkkeellä. Tässä on käynyt inhimillinen erehdys, Saarela sanoo.

Sisäinen haku lipsahti julkiseksi

Hänen mukaansa ilmoitus oli kaikella todennäköisyydellä tarkoitettu sisäiseen hakuun.

Tietojärjestelmässä on yksi kohta johon pitäisi laittaa rasti ruutuun ja se kohta on jäänyt täyttämättä.

Pertti Tikkala

– Meillä on ollut tänä vuonna yt-neuvottelut, minkä vuoksi kaikkia avoimia paikkoja pitää ensin tarjota yt-neuvottelujen jälkeen irtisanotuille. Jos sieltä ei löydy sopivaa, paikka laitetaan valtion sisäiseen hakuun. Vasta sitten sen pitäisi tulla julkiseksi, Saarela selventää.

Lapin ELY-keskuksesta vahvistetaan, että kyse on ollut inhimillisestä erehdyksestä.

– Tässä työpaikassa on kyse vuorotteluvapaan sijaisuudesta, johon todellakin on jo ehdot täyttävä hakija. Ilmoitus päätyi julkiseksi, koska tietojärjestelmässä on yksi kohta johon pitäisi laittaa rasti ruutuun ja se kohta on jäänyt täyttämättä, täsmentää asiantuntija Pertti Tikkala Lapin ELY:stä.

29.12. klo 10:42 Täsmennetty tietoja ja lisätty Pertti Tikkalan kommentti.