Hyppää sisältöön

Jättimäistä virkistyskeskusta laivataan Raumalla – muuttomatka etelään alkaa

Maailman suurin raskaskuljetuslaiva valmistautuu pitkään merimatkaan Rauman satamassa. Siihen lastataan parhaillaan yli 9 000 neliön kelluvaa virkistyskeskusta. Suomessa rakennettu keskus palvelee asiakkaita ensi vuonna Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

Kuva: Katja Halinen / Yle

Rauman telakka-alueella rakennettua kelluvaa virkistyskeskusta lastataan parhaillaan laivaan. Pinta-alaltaan yli 9 000 neliön virkistyskeskuksen teräslohkot on tarkoitus saada nostettua kyytiin ennen vuodenvaihdetta.

– Lohkoista on nyt lastattu kaksi ja rannalla on vielä viisi muuta odottamassa. Tämän vuoden puolella pitäisi saada laiva matkaan, kertoo Rauma Marine Constructionsin tuotantojohtaja Markku Uusitalo.

Valmiina uusiin tilauksiin

Raumalla valmistunut virkistyskeskus oli Rauma Marine Constructionsin mallikappale. Markku Uusitalo uskoo tilauksia tulevan enemmänkin.

– Meillä on vakaa näkemys, että näille riittää kysyntää. Teräsratkaisu sopii mainiosti sellaisille rannoille, joilta hiekka valuu pois. Teräksen päälle voi rakentaa laiturimaisen alueen, jolla on uima-altaita ja kaikkea muuta, mitä esimerkiksi hotellin edusta vaatii.