1. yle.fi
  2. Uutiset

Timo tapasi rock-legendan kahdesti – Lemmy auttoi korjaamaan kaverusten autoa

Eilen syöpään menehtynyt Lemmy Kilmister ja Motörhead-yhtye esiintyivät Suomessa yli 30 kertaa. Yksi näistä keikoista oli vuonna 1979 Punkaharjulla. Lappeenrantalainen Timo Surakka päätyi korjaamaan ystävänsä autoa yhdessä legendan kanssa.

musiikki
Ian "Lemmy" Kilmister on Motörhead-yhtyeen alkuperäinen jäsen
Promokuva

Motörhead-yhtyeen legendaarinen keulahahmo "Lemmy" Kilmister kuoli eilen syöpään. Miehen fanit sekä muut muusikot ovat muistelleet rokkaria tänään. Myös lappeenrantalaisella Timo Surakalla on hauskoja muistoja Kilmisterin tapaamisesta.

Kyllä siellä Koskenkorvapulloja lenteli asuntovaunun ikkunasta.

Timo Surakka

Kilmister ja Motörhead esiintyivät Suomessa yli 30 kertaa. Yksi näistä esiintymisistä oli vuonna 1979 Punkaharjulla järjestetty Punkarock-tapahtuma. Surakka tapasi Kilmisterin Punkarockissa erikoisessa yhteydessä.

– Korjasimme kaverini auton ikkunaa. Lemmy tuli siihen laittamaan ikkunaa paikalleen. Juttelimme siinä sen verran miten nyt itse englantia osasin puhua. Hän jutteli meille ja osasi autohommia todella hyvin. Lemmy tiesi, miten kauas ovea pitää purkaa, että saadaan sivuikkuna pysymään, Surakka kertoo.

– Kyllä siellä Koskenkorva-pulloja lenteli asuntovaunun ikkunasta. Siinä bändissä oli silloin vauhtia, Surakka jatkaa.

Ylivoimainen tähti

Toinen kohtaaminen legendan kanssa tapahtui vuonna 1982 Lappeenrannassa, kun Kilmister bongasi Surakan paikallisessa pubissa. Motörhead oli tullut esiintymään Lappeenrannan raviradalle.

– Lemmy muisti minut heti. Säikähdin tietysti ensin, että miten se englanti taas sujuukaan. Vaihdoimme kuitenkin kuulumisia ja häntä kiinnosti, mitä korjaamallemme autolle tapahtui, Surakka kertoo.

– Hän järjesti koko porukallemme vapaaliput konserttiin. Sää oli keikalla huono ja sateinen, mutta olihan se kokemus. Kyllä sen bändin muistaa.

Kilmister ehti täyttää jouluaattona 70 vuotta. Surakka muistaa Kilmisterin yhtenä rock-musiikin unohtumattomista legendoista.

– Lemmy oli tähtenä ylivoimainen. Lemmy on Lemmy ja käsite, Surakka toteaa.

Hän oli tunnettu rajuista elämäntavoistaan, joita kuvailtiin esimerkiksi vuonna 2002 julkaistussa omaelämänkerrallisessa Lemmy-kirjassa.

Lue seuraavaksi