Lehtituen leikkaus kaatoi perinteikkään sanomalehden – Lehtiä silti lakkautettu tänä vuonna vähän

Lähes 70 vuotta ilmestynyt sanomalehti Satakunnan Työ ilmestyy torstaina viimeisen kerran painettuna versiona. Sen lisäksi vain yksi sanomalehti on joutunut pistämään kokonaan pillit pussiin kuluneena vuonna.

Kotimaa
Henkilö kääntää sanomalehden sivua
Kati Rantala / Yle

Mediamurroksesta huolimatta sanomalehtiä on lakkautettu Suomessa tänä vuonna vain vähän.

Yksi harvoista on perinteikäs työväenlehti Satakunnan Työ, jonka viimeinen painettu numero ilmestyy huomenna torstaina. Vuodesta 1946 ensin SKDL:n ja sitten vasemmistoliiton äänenkannattajana ilmestynyt porilainen lehti lopetetaan puolueen lehtituen vähenemisen takia.

Muita varsinaisia lehtilakkautuksia on Sanomalehtien liiton mukaan ajoittuu tähän vuoteen vain yksi, kun Salon Seudun Sanomat Oy:n lopettaa vuoden lopussa Varsinais-Suomessa ilmestyneen Ykkössanomien julkaisemisen.

Isot lehdet harmittelevat mediakentän supistumista

Satakunnan Työn päätoimittajan Sirpa Koskisen mukaan tunnelmat ovat haikeat, mutta kollegoilta tullut kannustus lämmittää mieltä.

– Tätä on tehty pitkään ja isolla avustajajoukolla. Tähän on sitoutunut monta ihmistä vuosikymmenten varrella. Olemme saaneet pahoittelevaa palautetta myös isoilta lehdiltä. Vaikka olemme pieni tekijä, on meillä ollut tärkeä merkitys alueen tiedotusvälineissä, Koskinen kertoo.

Satakunnan Työn julkaisuoikeudet siirtyivät vasemmistoliiton Satakunnan-piirille, joka jatkaa lehden toimintaa verkkojulkaisuna heti vuoden vaihduttua.