Itsenäisyyspäivän juhlissa laulaneelle sotaveteraanille sataa kiitospostia ja esiintymiskutsuja

Sotaveteraani Armas Ilvon puhelin on soinut ja postiluukku käynyt tiuhaan itsenäisyyspäivän Linnan juhlien jälkeen. 95-vuotias simolainen on saanut kymmenittäin kiitoskirjeitä ja -kortteja ja jopa esiintymispyyntöjä tulee milloin minnekin.

Kotimaa
Armas Ilvo.
Risto Koskinen / Yle

Itsenäisyyspäivän juhlilla presidentille esiintynyt veteraani Armas Ilvo istuu kotinsa sohvalla ja pohtii yllättyneenä saamaansa positiivista palautetta. Simolaiselle Ilvolle on lähetetty kiitokseksi muun muassa kymmeniä kirjeitä.

– Minua muistaa täysin tuntemattomat, mutta taustalla on kuitenkin jollakin muotoa sotaveteraaniuteen liittyviä kohtaloita. Omaisia on kaatunut tai osallistunut sotaan ja niin edelleen. He muistavat lähinnä korteilla ja kiittävät laulusta, Ilvo kertoo ja silmäilee kirjeitä.

Laulukutsut eivät ole ainakaan vähentyneet

Myös aikaisemmin useissa veteraanitapahtumissa esiintynyt Ilvo on saanut Linnan juhlien jälkeen lukuisia esiintymispyyntöjä.

Armas Ilvolle tullutta kiitospostia.
Ilvolle on lähetetty kiitokseksi muun muassa kymmeniä kirjeitä.Risto Koskinen / Yle

– No ei pyynnöt ole ainakaan vähentyneet. Tietenkin asiaan kuuluu, että esimerkiksi tuttujen veljien hautajaisissa omaiset voivat olla sitä mieltä, että olisi sopivaa laulaa heille, Ilvo pohtii.

– Pitäjäkohtaisissa asioissa, joissa vähänkin on kyse menneisyydessä, olen saanut antaa sen minkä olen pystynyt ja laulaa Veteraanin iltahuudon.

Vaatimaton herrasmies ei ota kunniaa laulutaidoistaan vaan uskoo enemmänkin sanojen voimaan.

– Sen laulun sanat ovat sellaisia, että ne varmaan herättävät ihmisissä ajatuksia elämän kohtaloista, sotaan kuuluvista asioista tai muusta vastaavasta.