Nyt voit katsoa Lemmy-dokumentin Yle Areenassa

Rocklegendasta kertova dokumentti on nyt katsottavissa 15. tammikuuta saakka. "Lemmy" Kilmister kuoli toissa päivänä syöpään.

kulttuuri
Lemmy Kilmister esiintymässä Gijònissa Espanjassa Elokuussa 2007.
Dokumentti nyt edesmenneestä rock'n'rollin teeskentelemättömästä tervaskannosta Lemmy Kilmisteristä, joka muistetaan Motörhead-bändin keulamiehenä. O: Greg Olliver & Wes Orshoski. (Lemmy The Movie, USA 2010). (U)

Yle esittää viisi vuotta sitten valmistuneen Lemmy-dokumentin rocklegendan elämästä Yle Areenassa. Dokumentti on nähtävissä 15. tammikuuta saakka Yle Areenassa. Dokumentti esitetään myös Yle Teemalla sunnuntaina 3. tammikuuta kello 22.20.

Vajaa kymmenkunta vuotta sitten ohjaajat Greg Olliver ja Wes Orshoski aloittivat kuvaukset nyt edesmenneestä Lemmy Kilmisteristä, joka tunnetaan Motörhead-bändin keulamiehenä. Dokumentissa päästään kierrokselle muun muassa Lemmyn muisto- ja keräilyesineitä pullistelevaan kotiin.

Jouluaattona 1945 Stokessa Englannissa syntynyt Ian Fraser "Lemmy" Kilmister oli nähnyt Beatlesit jo varhain liverpoolilaisella Cavern Clubilla, ollut Jimi Hendrixin roudarina ja soittanut monessa bändissä. Hän oli aina pitänyt Beatlesia maailman parhaana bändinä.

Dokumentissa Lemmyn merkitystä korostavat monet muusikot, kuten Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Joan Jett sekä Metallican jäsenet, joiden kanssa Lemmy myös esiintyy.

Lemmyn elämästä ei ole puuttunut rajuja käänteitä. Dokumentissa hän kiittelee käheällä äänellään onneaan, että on yhä elossa.