Nextjet vähentää roimasti lentojaan Kokkola–Pietarsaaren kentältä

Yhtiö tiputtaa Tukholman-lentojen määrää: aiemmin lähtöjä oli parisenkymmentä, nyt noin puolet vähemmän. Lisää matkustajia yritetään houkutella siirtämällä lentoja iltapäivään sekä vahvistamalla viikonlopputarjontaa.

liikenne
Kuvassa ruotsalaisen lentoyhtiö Nextjetin lentokone.
Nextjet

Yhtiö perustelee aikataulun suurta muutosta konekapasiteettitilanteella. Vaikka matkustajamäärät ovat olleet kasvussa, kysyntä on painottunut pitkälti iltapäiville ja viikonlopuille.

– Onhan se tietenkin menetys, kun lähtöjä on vähemmän. Tältä alueelta päästään kuitenkin aikataulumuutoksen jälkeenkin varsin hyvin maailmalle, toteaa Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Jarl Sundqvist.

3. tammikuuta 2016 alkaen yhtiö hoitaa reitin yhdellä edestakaisella lennolla päivässä, seitsemänä päivänä viikossa.

– Uskon ja toivon, että aikataulut otetaan myönteisesti vastaan Kokkola–Pietarsaaren alueella ja että ne vastaavat mahdollisimman monen matkustajan tarpeeseen, NextJetin myynti- ja markkinointipäällikkö Henning Lindberg toteaa yhtiön tiedotteessa.

Iltapäivälennoille tarvetta

Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Jarl Sundqvist on tyytyväinen, kun NextJetin ja Finnairin aikataulut yhdessä mahdollistavat pääsyn kahdelle kansainväliselle vaihtokentälle. Iltapäivälennoille on ollut tarvetta.

– Meiltä on tähän asti puuttunut iltapäivälento kansainväliselle vaihtokentälle, Sundqvist sanoo.

NextJet on liikennöinyt Kruunupyystä liki kaksi vuotta.