Porin ilotulituksen suunnittelija kansainvälistä tasoa: ”Kannattaa tulla pidempääkin katsomaan”

Taivas täyttyi upeasta rakettien loisteesta Abu Dhabin F1-osakilpailun päätöksessä tänä vuonna. Ilotulituksen ilme oli suomalaisen Sami Tammen käsialaa. Tänään maailmallakin kysytty suunnittelija esittelee taitojaan Porin taivaalla.

ilotulitukset
Ilotulite taivaalla.
Pekka Havukainen / Yle

Porilaiset pääsevät tänään ihastelemaan kansainvälisen tason ilotulitusta. Kaupungin ilotulituksen on suunnitellut Sami Tammi, jonka työstä on saatu näytteitä viime aikoina muun muassa Abu Dhabin formulakilpailuissa.

– Ei Suomesta sinne asti ihan turhia ukkoja tilata tulituksia tekemään. Sanoisin hänen lukeutuvan maailman parhaimmistoon, toteaa ilotulituksia järjestävä Jouni Livisti Megaraketista.

Tammi on suunnitellut Porin ilotulituksen yhdessä Megaraketin tiimin kanssa. Livistin mukaan luvassa on ennennäkemätön show.

– Takavuosien tulituksia katselleena sanoisin, että tämä on näkemisen arvoinen. Sitä kannattaa tulla katsomaan pidempääkin.

Räiskettä budjetin puitteissa

Aivan Abu Dhabin veroista räiskettä ei Porissa ole odotettavissa, sillä budjetti asettaa tietyt raamit ohjelmalle.

– Porissa nähdään seitsemän eri ohjelmaosioita. Ne on koottu tähtipommeista, padoista, suihkuista, viuhkoista ja mitä ihmeellisimmistä kauniista kuvioista. Kokonaisuus kestää muistaakseni 8 minuuttia ja 20 sekuntia, Jouni Livisti kertoo.