Myrsky irrottanut talojen kattoja Lounais-Norjassa – "Vaarallista mennä ulos"

Hordalandin läänin poliisilla on niin paljon hälytyksiä, että se on pyytänyt siviilipuolustukselta apua.

Ulkomaat
Myrskyn jälkiä.
NRK

Norjan lounaisosien yllä on voimakas myrsky, kertovat Norjan tiedotusvälineet. Tuuli on irrottanut useita kattoja, puita on kaatunut ja autoja murskaantunut. Hordalandin läänin pelastusviranomaiset kehottavat ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa.

– Meille tulee raportteja tuulen lennättämistä irtoesineistä. Tuulet puhaltavat hirmumyrskyn [32 m/s] voimakkuudella. Osuma esineestä voi olla hengenvaarallinen, sanoo päivystäjä Sigbjørn Villanger hälytyskeskuksesta yleisradioyhtiö NRK:lle (siirryt toiseen palveluun) ja sanomalehti VG:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Minun neuvoni ihmisille on, että kannattaa pysytellä sisätiloissa. Ulkona lentää kaikenlaista, joten ulos meneminen on suoraan sanottuna vaarallista.

Hordalandin läänin suurin kaupunki on Bergen, jossa yhden kokonaisen korttelin asukkaat on evakuoitu. Tuuli repi noin 60 neliömetriä vuokratalon katosta. Se laskeutui katon ehjälle osuudelle.

– Se on vaarassa irrota ja voi uhata ihmishenkiä. Olemme evakuoineet ylimmän kerroksen ja eristäneet kadun, kertoo pelastusjohtaja Terje Magnussen NRK:lle.

Hordalandin läänin poliisilla on niin paljon hälytyksiä, että se on pyytänyt kodinturvajoukoilta apua. E6-tie ja osa Bergeniin johtavasta rautatiestä on jouduttu sulkemaan.

Myrsky irrotti kattoja myös Islannissa keskiviikon vastaisena yönä. Eskifjörðurin kaupunki Itä-Islannissa kärsi myrskystä pahiten. Sen satama vaurioitui pahoin, ja ainakin 2–3 talon katot irtosivat tuulen voimasta.