1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ihmiset kuolleet autoihinsa – USA:n keskilännessä taistellaan tulvia vastaan

Pahin tilanne on Missourin osavaltiossa, jossa Mississippijoen tulvissa on kuollut ainakin 14 ihmistä. Suurin osa heistä jäi loukkuun veden mukanaan viemiin autoihin.

Ulkomaat
Asukkaat melovat tulvavesissä St. Louisin lähellä Missourissa.  Vesi peitti alleen asuntovaunualueen.
Asukkaat melovat tulvavesissä St. Louisin lähellä Missourissa. Vesi peitti alleen asuntovaunualueen.Sid Hastings / EPA

Yhdysvaltojen keskilännessä kärsitään pahoista tulvista, jotka uhkaavat myös eteläisiä osavaltioita. Yli 12 miljoonalle amerikkalaiselle on annettu keskiviikkona tulvavaroitus.

Vaikka jouluna aluetta piinanneet rankkasateet ovat lakanneet, jokien pinta on jatkanut nousuaan Texasista Illinoisiin.

Pahin tilanne on Missourin osavaltiossa, jossa Mississippijoen tulvissa on kuollut ainakin 14 ihmistä. Suurin osa heistä jäi loukkuun veden mukanaan riuhtaisemiin autoihin.

Tulvavedet ovat peittäneet tien risteyksen Missourin osavaltiossa St. Louisin lähellä.
Tulvavedet ovat peittäneet tien risteyksen Missourin osavaltiossa St. Louisin lähellä.Sid Hastings / EPA

Tulviva vesi on peittänyt alleen kokonaisia asuinalueita, ja valtateitä on jouduttu sulkemaan. Tuhansia ihmisiä on evakuoitu tulvien tieltä.

Vesi on myös aiheuttanut merkittävää taloudellista vahinko, kun vesi on syöksynyt liikkeisiin ja pelloille. Tähän asti tulvat on tehneet tuhoa pääasiassa pienemmissä kaupungeissa ja maaseudulla.

Nyt myös väkirikas St. Louis on vaarassa, koska sen lähellä virtaavan kahden joen pinta on historiallisen korkealla tasolla, ja veden ennustetaan nousevan entisestään torstaina.

Tulvatilanteen odotetaan vielä pahenevan ensi viikon alussa. Kansallinen sääpalvelu on ennustanut Mississippijoen vedenpinnan nousevan tuolloin ennätystasolle.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi