Poliisi tutkii ilotuliteiskua tuhotyön yrityksenä – lisää partiointia vastaanottokeskuksen lähellä

Poliisi keskittää partioita Kouvolan Kuusankoskelle estääkseen uudet hyökkäykset vastaanottokeskukseen. Vielä ei tiedetä, kuka ampui ilotulitusraketit vastaanottokeskukseen keskiviikkona.

Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Poliisi tutkii Rekolan vastaanottokeskusta vastaan tehtyä iskua tuhotyön yrityksenä. Kuusankoskella sijaitsevan vastaanottokeskuksen tiloihin heitettiin keskiviikkoiltana kaksi patamallista ilotulitetta.

Toinen niistä sytytti asunnon maton palamaan, mutta asukkaat saivat palon sammumaan, eikä tapahtuneesta aiheutunut henkilövahinkoja.

Tekijöitä ei ole vielä tavoitettu, ja mahdollisista havainnoista voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen poliisille sähköpostitse tai puhelimitse.

Poliiseja ja vartijoita rauhoittamaan tilannetta

Poliisi lisää valvontaa Rekolan vastaanottokeskuksen ympäristössä. Partioita pidetään keskuksen lähistöllä etenkin yöaikaan. Komisario Jukka Lankisen mukaan poliisi käyttää tavallisia keinoja turvallisuuden takaamiseksi. Ensisijaisesti häiriköitä jututetaan.

– Mikäli meillä on perusteet, kiinniottoja suoritetaan, Lankinen toteaa.

Komisario Jukka Lankinen
Komisario Jukka Lankinen kertoo, miten poliisi voi puuttua mahdollisiin häiriöihin vastaanottokeskuksilla.

Vastaanottokeskuksen johtajan Satu Kurrin mukaan Rekolan vartiointia lisäksi tiukennettaan, ja vartijat tulevat olemaan paikalla koko yön. Vartiointia on myös kaikilla muilla alueen vastaanottokeskuksilla.

Kurrin mukaan ilotuliteiskun kaltaista tekoa osattiin ounastella.

– Koko ajan saa olla vähän varpaillaan, että mitä tapahtuu.

Satu Kurri
Vastaanottokeskuksen johtaja Satu Kurrin mukaan vastaanottokeskuksissa ollaan jatkuvasti varpaillaan.

Ilotulitteiden heittämisestä Rekolan vastaanottokeskuksen tiloihin kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.