1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin varmistat, että näet teräväpiirtolähetykset myös 2016 – Ylen hd-katselu päättyy Digitan kanavapaikoilla

Tuhannet hd-katseluun kykenevät kodit joutuvat uusimaan tv-antenninsa, jotta Ylen teräväpiirtolähetykset näkyvät niissä uutena vuonna. Samat kanavat normaalitarkkuudella eivät sammu missään.

Kotimaan uutiset
Teräväpiirtokanava
Toni Pitkänen / Yle

Tämä uutinen ei koskea sinua, jos katsot Ylen teräväpiirto-ohjelmia kaapeli-tv:n tai laajakaistan kautta.

Lue eteenpäin, jos katollasi on UHF-antenni ja katselet nyt Ylen hd-lähetyksiä kanavapaikoilta 31 - 35.

Niiltä on näkynyt TV1:n, TV2:n ja Yle Femin ohjelmia teräväpiirtona. Olet vastaanottanut ne Digitan välittäminä. Kyseiset kanavapaikat pimenevät (siirryt toiseen palveluun) vuodenvaihteessa.

Et luultavasti asu kaapeli-tv:n alueella – siellä hd:t näkyvät yhä. Ota selvää, asutko **kuitenkin DNA:n tv-mastojen ulottuvilla.** Sitä kautta saat hd-kanavat yhä antenniverkosta. DNA on yksi Ylen teräväpiirto-ohjelmien jakelijoista, sen maksuton antenniverkko kattaa (siirryt toiseen palveluun) noin 85 prosenttia suomalaiskodeista.

Jos asut DNA:n alueella, hanki katollesi UHF:n rinnalle (siirryt toiseen palveluun)VHF-antenni ja suuntaa se uuteen mastoon. TV1:n, TV2:n ja Yle Femin ja Yle Teeman teräväpiirtolähetykset näkyvät kanavapaikoilla 21, 22, 25 ja 27.

Mikäli hd-katselusi on ollut Digitan varassa ja asut sekä kaapeli-tv:n että DNA:n näkyvyysalueen ulkopuolella, voit hankkia Ylen teräväpiirtokanavat näkyviisi laajakaistatelevision kautta eli nettioperaattorisi, kuten Soneran tai Elisan, avulla (siirryt toiseen palveluun).

Kiirettä ei ole

Muutos hd-lähetysten suhteen koskee arviolta pariakymmentätuhatta kotitaloutta, lähinnä isojen kaupunkien liepeillä. Ja vain silloin, jos niissä on Yleä teräväpiirtona katseltu.

Ylen kanavat normaalitarkkuudella näkyvät vuodenvaihteesta eteenpäinkin, joten kiireellisiä muutoksia ei tarvitse missään laitteisiinsa tehdä.

– Kenenkään ei tarvitse sijoittaa uusiin laitteisiin, koska peruskanavat näkyvät myös vastaisuudessa. Kevään aikana kun laittaa hd-asiat kuntoon, ei ole mitään paniikkia. Teräväpiirto on parhaimmillaan urheilulähetyksissä, ja ensi kesänä on luvassa suuria televisiointeja, Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö sanoo.

Lue seuraavaksi