1. yle.fi
  2. Uutiset

Dubaissakin hurja uudenvuoden show, rajusta hotellipalosta viis

Ylen juhlasuoran lähetys sai ikävän käänteen, kun monikymmenkerroksinen hotelli syttyi Dubaissa tuleen juuri ennen vuodenvaihdetta. Seurasimme vuoden vaihtumista suorana eri puolilla maailmaa.

Ulkomaat
Burj Khalifa Dubaissa 31.joulukuuta 2015.
Burj Khalifa Dubaissa 31.joulukuuta 2015. Ahmad Farwan / AFP

Ylen suora lähetys uudenvuoden juhlista maailmalta alkoi kello 12.55 Uudesta-Seelannista. Ilotulitusjuhla on vaihtunut Dubaissa ikävämpiin tunnelmiin, kun kymmeniä kerroksia korkeassa hotellissa on syttynyt raju tulipalo pari tuntia ennen vuodenvaihdetta Arabiemiraateissa.

Kuvayhteys Dubaihin oli alun perin järjestetty ilotulitusta varten. Juhla on alkanut palosta huolimatta kello 22 Suomen aikaa.

Välillä uutistoimisto Reutersin tarjoamassa kuvayhteydessä voi näkyä mustaa tai jotain muuta ohjelmaa, kun vuoden vaihtumista seuraavassa kaupungissa odotetaan.

Aattoiltaa kohden lähetys siirtyy Euroopan maihin. Juhlintaa ja ilotulitusta seurataan Moskovasta Venäjältä ja Berliinistä Saksasta. Välillä piipahdetaan Etelä-Afrikassa Kapkaupungissa.

Tunnelmia on luvassa Isosta-Britanniasta Lontoosta sekä Rio de Janeiron kuuluisalta rannalta Copacabanalta Brasiliasta.

Uudenvuoden juhlahumu kruunataan puoli seitsemältä aamuyöllä, kun New Yorkissa Yhdysvalloissa lähestytään puoltayötä. Times Squarelle odotetaan yli miljoonaa ihmistä seuraamaan esityksiä ja kuuluisan uudenvuoden pallon laskemista.

Uudenvuoden juhlallisuuksia varjostaa pelko mahdollisista terrori-iskuista. Turvatoimia maailman suurkaupungeissa onkin tiukennettu juhlien ajaksi.

Brysselissä päätettiin perua ilotulitukset kokonaan korkean terroriuhan takia. Samasta syystä Pariisissa lyhennetään juhlaohjelmaa: perinteinen valoshow nähdään tavallista lyhyempänä ja sen jälkeiset konsertit ja lyhyt ilotulitus on peruttu.

Vuoden vaihtumisen kellonajan eri puolilla maailmaa voit tarkistaa tästä linkistä. (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi