Vuodenvaihteen muutokset aukioloaikoihin ja liikenteeseen – muistio

Tarkista täältä uudenvuoden poikkeukset aukioloaikoihin ja muut erityisjärjestelyt.

Kotimaa
Ilotulitusta Senaatintorilla.
Uudenvuodenjuhla Senaatintorilla 1. tammikuuta 2015.Markku Ulander / Lehtikuva

Aukioloajat

*Alkot *ovat avoinna uudenvuodenaattona torstaina kello 9–18. Uudenvuodenpäivänä Alkot ovat suljettuina.

Pankit ovat uudenvuodenaattona auki pääosin kello 13 saakka. S-Pankin asiakaspalvelupisteet ovat uudenvuodenaattona auki iltakuuteen asti. Uudenvuodenpäivänä pankit pysyvät suljettuina, ja ne ovat pääsääntöisesti auki seuraavan kerran maanantaina 4.1.

Postit sulkeutuvat aattona kello 16, lukuun ottamatta Helsingin pääpostia, joka menee kiinni kello 18. Uudenvuodenpäivänä postit ovat kiinni.

Useimmat *kaupat *saavat olla avoinna tänään uudenvuodenaattona kello 7–18. Kauppojen sekä parturi- ja kampaamojen aukiolo vapautuu 1. tammikuuta eli poikkeuslupahakemukset jäävät historiaan ja myymälät voivat olla avoinna vapaasti päivästä ja myymälän koosta riippumatta.

Esimerkiksi S-ryhmä kertoo, että osa sen myymälöistä on avoinna heti lainmuutoksen tullessa voimaan perjantaina 1. tammikuuta. Lauantaina 2. tammikuuta aukioloajat pitenevät liki 200 kaupassa. Aukioloajat pitenevät vähitellen, osalla S-ryhmän kaupoista helmikuun alussa, jolloin entistä laajemmat aukioloajat on yli 500:lla ryhmän myymälällä.

Kesko puolestaan neuvoo tarkistamaan kauppojensa aukioloajat niiden verkkosivuilta, sillä K-kauppiaat saavat itse päättää aukioloajoistaan.

Liikenne

Joukkoliikenteen aikataulut poikkeavat normaalista. Pääkaupunkiseudun liikenteessä ajetaan uudenvuodenaattona pääasiassa perjantain aikataulujen mukaan Espoon palvelulinjoja lukuun ottamatta. Uudenvuodenyönä on lisälähtöjä bussi-, metro- ja lähijunaliikenteessä. Uudenvuodenpäivänä ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan. Lisää tietoja uudenvuoden liikenteestä Helsingin seudulla näet HSL:n verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Kaukoliikenteessä on tänään ja huomenna poikkeuksia, jotka voi tarkistaa liikennöitsijöiden verkkosivuilta. Kaukojunien aikataulujen poikkeamat näkee VR:n verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) matkahausta.

Rajoituksia ilotulitteiden käyttöön

Ilotulitteiden käyttö uudenvuodenyönä on sallittu klo 18 ja klo 02 välisenä aikana. Pelastusviranomaiset ovat kuitenkin rajoittaneet rakettien käyttöä erityisesti keskusta-alueilla. Listan alueista, joilla ilotulitteiden käyttö on kielletty, näet pelastustoimen verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).