1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Länsirannikon golfarille uudenvuodenaattokin on pelipäivä

Golf voi aiheuttaa pahaa riippuvuutta, mikä pakottaa harrastajat väylille, vaikka lämpömittarin lukema painuu nollan alapuolelle. Golfin suosio on säilynyt tasaisena, mutta golf-osakkeet aiheuttavat nykyään monille harmia.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Nurmikko hehkuu syvänvihreänä, aurinko paistaa, kevyt tuulenvire pyyhkäisee poskea. Tällainen maisema piirtyy mieleen, kun puhutaan golfaamisesta.

Lajin innokkaimmat harrastajat länsirannikolla eivät kuitenkaan malta pysyä pois väyliltä talvipakkasillakaan. Jopa uudenvuodenaattona Porin golfkentillä pallo lentää.

– Joskus tammikuussa on jopa järjestetty edellisen kauden kisojakin. Porin alueella uudenvuodenaaton golfkierros ei todellakaan ole mitenkään erikoista, vaikka monin paikoin muualla maassa se voi tuntua mahdottomalta, kertoo Porin Golfkerhon toiminnanjohtaja Ville Tuovinen.

Golf-osakkeista tuli riesa

Porin Golfkerholla on ollut hyvä vuosi. Yhdistyksen pyörittämä Kalafornian golfkenttä sai 200 uutta jäsentä.

Vaikka golf on säilyttänyt suosionsa harrastuksena, ovat golf-osakkeet nykyään monin paikoin lähes arvottomia. Golfkenttien osakkeet eivät enää kiinnosta harrastajia: niiden arvo on hiipunut vuosien mittaan.

Omistajat antavat pelaamiseen oikeuttavia osakkeita vuokralle kattaakseen vuosittaisia kentänhuoltomaksuja. Ville Tuovisen mukaan osakkeet myös vaihtavat omistajaa usein pilkkahintaan.

– Jos harrastus jatkuu ja tykkää pelata samalla kentällä, silloin osakkeen arvolla ei ole väliä. Jos osakkeesta haluaa eroon, voi se olla ongelmallista ja sen siirtoarvo saattaa olla jopa nolla euroa, Tuovinen toteaa.