Ilotulitekontit murtoaallon kohteen Hämeessä

Varkaat iskivät parina yönä useisiin ilotulitteita sisältäviin kontteihin eri puolilla Hämeettä. Poliisi varoittaa kansalaisia ostamasta varastettua tavaraa.

Kotimaa
Ilotulitteita kontissa.
YLE / Mika Moksu

Uusivuosi aiheutti sesonkirikosaallon Hämeessä.

Varkaat olivat Hämeessä etukäteen selvittäneet missä myydään ilotulitteita ja missä ne on varastoitu ulos lukittuihin kontteihin.

Murtosarja alkoi Forssasta ja Heinolasta. Forssassa kohteena oli rautakaupan aidatulla pihamaalla seisonut kontti. Heinolassa pitkäkynnet iskivät Vuohkalliossa olleeseen konttiin.

Ilotulitevarkaat tulittavat kyseisiä tuotteita vielä pitkälle yli uuden vuoden

Hämeen poliisi

Kontteihin päästiin helpolla murtamalla lukot. Mukaan lähti laatikoittain raketteja ja muita ilotulitteita.

Murtosarja jatkui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Hämeenlinnan Hätilässä sijainneeseen konttiin mentiin samalla menetelmällä kuin aikaisempiinkin ja mukaan otettiin useampi laatikko ilotulitteita.

Riihimäellä Citymarketin ilotulitekontti koki saman kohtalon. Tästäkin kontista hävisi useita laatikkoja tulitteita.

Varastettuja tulitteita yritetään ehkä myydä

Hämeen poliisi varoittaa kansalaisia hämärämyyjistä. Kadulla saatetaan kaupata huomattavan edullisia ilotulitteita. Ne saattavat olla peräisin murtoaallon kohteeksi joutuneista konteista.

– Toinen vaihtoehto on se, että ilotulitevarkaat tulittavat kyseisiä tuotteita vielä pitkälle yli uuden vuoden, kirjoittaa Hämeen poliisi viestissään.