Presidentti Hollande: Ranska jatkaa terrorismin vastaista taistelua

Ranskan presidentin mukaan maa jatkaa ilmaiskuja terroristijärjestö Isisiä vastaan niin pitkään kuin tarpeellista.

Ranskan presidentti Francois Hollande tervehti turvallisuusjoukkoja Pariisissa uudenvuodenaattona 31. joulukuuta 2015. Kuva: Michel Euler / EPA

Ranskan presidentti François Hollande sanoi torstaina uudenvuodenpuheessaan, ettei Ranska ole luopunut terrorismin vastaisesta taistelustaan.

Hollanden mukaan maan turvallisuusuhkataso "säilyy edelleen korkeimalla tasollaan". Hollande sanoi, että hänen ensisijaisin velvollisuutensa on suojella Ranskan kansalaisia.

- Tämä tarkoittaa sitä, että iskemme pahan juureen Syyriassa ja Irakissa. Olemme tiivistäneet ilmaiskuja Daeshia (Isisiä) vastaan. Tämä alkaa näkyä, jihadistit ovat perääntyneet, joten jatkamme niin kauan kuin on tarpeen, hän sanoi.

Pariisiin kohdistui kaksi terroristi-iskua viime vuonna, tammikuussa Charlie Hebdon toimitukseen ja marraskuussa useaan kohteeseen eri puolilla kaupunkia. Iskuissa menehtyi yhteensä yli 140 ihmistä.

Hollande kiitteli ranskalaisten solidaarisuutta ja malttia maata kohdanneiden tragedioiden keskellä.

- Ranska ei ole antanut periksi. Vihan kohteeksi joutumisesta ja kyyneleistä huolimatta, olemme osoittaneet, että vahvuutemme on tasavaltamme arvoissa, hän sanoi.

Yli 100 000 poliisia on valvonut uudenvuoden juhlintaa eri puolilla Ranskaa. Heistä pelkästään 11 000 Pariisissa.

Pariisin tärkein ilotulitus kuitenkin peruutettiin turvallisuussyistä.