Poliisin vuosi alkoi kiireisissä merkeissä

Uudenvuoden juhlinta vilkastui yön aikana ja poliisilla riitti hälytystehtäviä ympäri Suomen.

Kotimaa
Vuosiluku 2016 ilotulituksena.
Yle Uutisgrafiikka

Rauhallisesti alkanut uudenvuoden juhlinta vilkastui yön aikana ja poliisin vuosi on alkanut kiireisissä merkeissä eri puolilla Suomea. Perinteiseen tapaan häiriökäyttäytyminen, rattijuopumukset ja pienet vahingonteot työllistivät poliisia, mutta merkittäviä vahinkoja tai vakavia loukkaantumisia ei ole toistaiseksi tullut poliisin tietoon.

Helsingissä poliisin tietoon ei ole tullut mitään vakavampaa, mutta yö on ollut hyvän ilman takia vilkas, kertoo komisario Esa Pennanen Helsingin poliisilaitokselta.

– Arvioisin, että hälytyksiä on ollut kuitenkin jonkin verran vähemmän kuin aikaisempina vuosina rauhallisen alkuillan takia, Pennanen kertoo aamulla kuuden aikoihin.

Oulussa ja Hämeen alueella paljon pahoinpitelyitä

Oulun ja Hämeen poliisit kuvailevat iltaa hyvin kiireiseksi. Hämeen poliisilla tehtäviä riitti läpi yön ja pahoinpitelyitä alueella kirjattiin toistakymmentä. Oulun poliisi on ottanut yön aikana kiinni useita ihmisiä tappeluiden ja vahingontekojen vuoksi.

Vakavin ilotulitteisiin liittyvä onnettomuus Hämeen alueella tapahtui Lahdessa, kun ilmeisesti hätäraketti ammuttiin Liipolan kaupunginosassa kymmenen aikaan illalla asunnon ikkunan läpi, ylikonstaapeli Antti Reijola Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kertoo. Ulkopuolelta ammuttu raketti kimpoili asunnossa ja oli vähällä osua asunnossa yksin olleeseen naiseen, joka sai sammutettua raketista syttyneen palon alun.

Poliisi on joutunut puuttumaan illan aikana turvapaikanhakijoiden keskinäisiin välienselvittelyihin kolmessa vastaanottokeskuksessa Tampereella, Jyväskylässä ja Forssassa. Tampereella ja Jyväskylässä ei aiheutunut loukkaantumisia, mutta Forssassa uhri sai vertavuotavan haavan päähänsä ja mies kuljetettiin sairaalaan. Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä.

Myös pelastuslaitoksella riitti kiireitä. Läntisellä uudellamaalla pelastuslaitos hoiti illan ja yön aikana 27 erilaista sammutus- ja pelastustehtävää.