Vuoden vaihtumista juhlittiin maailman suurkaupungeissa – video

Vuoden 2016 alkua juhlistettiin näyttävin ilotulituksin vuotta terrorismiuhkien varjosta huolimatta.

Ulkomaat
Uudenvuodenjuhlintaa Rio de Janeirossa Copacabanalla 1. tammikuuta 2016.
Vuoden 2016 alkua juhlistettiin näyttävin ilotulituksin muun muassa Moskovassa, Ateenassa, Berliinissä, Lontoossa, Rio de Janeirossa ja New Yorkissa.

Terroriuhista huolimatta vuoden vaihtumista on juhlittu näyttävästi suurkaupungeissa eri puolilla maailmaa.

Venäjän pääkaupungissa Moskovassa Punainen tori oli poikkeuksellisesti suljettuna. Tavallisesti ihmiset ovat kokoontuneet torille juhlistamaan uutta vuotta. Virallinen syy oli Punaisella torilla esitettävä konsertti, jonka yleisöön pääsivät vain valikoidut henkilöt. Taustalla on epäilty olevan myös pelkoja terrori-iskusta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin onnitteli perinteisessä uudenvuodenpuheessaan erityisesti venäläisiä sotilaita, jotka taistelevat kansainvälistä terrorismia vastaan kaukana ulkomailla. Venäjä aloitti päättyneenä vuonna ilmaiskut Syyriassa.

Velkakriisin koetteleman Kreikan pääkaupungissa Ateenassa kymmenet tuhannet asukkaat ja turistit uhmasivat kylmää säätä ja seurasivat musiikkiesityksiä Parthenonin temppelin loistaessa juhlavalaistuksessa.

Berliinissä sadat tuhannet ihmiset kokoontuivat Brandenburgin portille juhlimaan uutta vuotta. Samaan aikaan Münchenissä rautatieasemia suljettiin uudeksi vuodeksi terrorismiuhkaa koskevien tiedustelutietojen takia.

Lontoossa tuhannet ihmiset kerääntyivät Thamesjoen rannalle katsomaan suurta ilotulitusta.

Pariisissa uudenvuoden juhlinta oli tavallista hillitympää, koska virallisia uudenvuoden juhlallisuuksia oli rajoitettu terroriuhan takia.

Talousvaikeuksien koettelemassa Brasiliassa arviolta kaksi miljoonaa ihmistä juhli uutta vuotta Rio de Janeiron kuuluisalla Copacabanan rannalla.

Yhdysvalloissa yli miljoona ihmistä kokoontui New Yorkin Times Squarelle. Poliisi oli ryhtynyt erityisen tiukkoihin turvatoimiin. Noin 6000 poliisia partioi alueella ja uusi nopean toiminnan yksikkö oli valmiudessa.

Lähteet: AP, AFP, Reuters