Nuori Oscar pääsi Niinistön uudenvuodenpuheeseen – "Mielensähyvittäjän olo"

Niinistö kertoo marjojen poimimisella kuuluisuuteen nousseen Oscar Taipaleen esimerkin osoittavan, että on paljon sellaista "josta voi mielensä hyvittää".

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö uudenvuodenpuheen nauhoituksessa presidentinlinnassa Helsingissä 30. joulukuuta 2015. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Tasavallan presidentti on perinteisessä uudenvuodenpuheessaan paitsi ottanut tiukasti kantaa Suomen pakolaispolitiikkaan ja ilmapiiriin myös nostanut esiin jo aiemminkin mainitsemansa arjen sankarin.

Nuori saarijärveläinen Oscar Taipale sai presidentin arvostusta osakseen jo loppukesästä, kun presidentti Sauli Niinistö kommentoi Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) toimeliasta nuorta miestä.

Nyt uudenvuodenpuheessaan Niinistö kommentoi Oscaria näin:

Loppukesän ja syksyn myötä sain seurata nuoren miehen Oscar Taipaleen suurta tarinaa pienistä marjoista. Hänpä poimi satoja litroja metsämarjoja ja teki hyvän tilin. Siitä tulee semmoinen mielensähyvittäjän olo, että kyllä minua sitten niin ilahduttaa tällainen juttu, että poika kerää marjat maasta ja panee kaverinsa ja monet muutkin innostumaan samaan.

Paljon on ongelmia, mutta paljon on sellaista, josta voi mielensä hyvittää. Vaikkapa se, että halu auttaa on noussut. Vapaaehtoistyö pakolaisten keskuudessa tai lähimmäisten auttaminen niissä ihan tavallisissa asioissa, kyllä ne ilahduttavat; avunsaajia, avunantajia, ja hyödyttävät meitä kaikkia!