1. yle.fi
  2. Uutiset

Ministeri Lindström tyytyväisenä: Presidentiltä vahva tuki hallituksen maahanmuuttolinjalle

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) yhtyi presidentin tiukkaan kantaan vastaanottokeskusten polttopulloiskuista: "Eivät kuulu Suomeen." Lindströmin mukaan presidentti antoi hallitukselle tukensa erityisesti avoimesta viestinnästä turvapaikanhakijatilanteessa.

politiikka
Jari Lindström.
Jari Lindström.Yle

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) ei tasavallan presidentin Sauli Niinistön uudenvuodenpuheeseen juuri mitään lisäisi.

Ministeri on tyytyväinen erityisesti presidentin viittaukseen naiivista maahanmuuttopolitiikasta, jolla Ruotsin pääministeri kuvasi Ruotsin avointa turvapaikkalinjaa.

– Se oli todella hyvä puhe. Ihan kuten presidentti sanoi, ne ihmiset jotka apua oikeasti tarvitsevat, niille apua pitää antaa. Meillä on oma kantokykymme, ja pitää olla realistisia sen suhteen, mihin me pystymme.

Presidentti Niinistö painotti puheessaan, että sekä kantasuomalaisten että maahan tulijoiden tekemistä rikoksista on kerrottava avoimesti, jotta huhut ja tunnekuohut eivät yltyisi entisestään.

– Mielestäni se oli vahva tuki hallituksen valitsemalle linjalle. Hän korosti oikean tiedon tärkeyttä, että avoimesti on kerrottava kaikista asioista. Sitähän hallitus on koettanut tehdä.

Lindström tarttui myös presidentin tiukasti tuomitsemiin vastaanottokeskusten polttopulloiskuihin. Presidentti painotti tekojen vakavuutta tuhopolton vanhalla rikosnimekkeellä murhapoltto.

– Siitä on vaikea olla eri mieltä. Murhapoltto, joka on vanha nimike on kuvaava. Kyllä se näin on, että se on erittäin vakava rikos, koska ilotulitteen tai polttopullon ampuminen asuintilaan on isot riskit että joku kuolee ja useampikin saattaa kuolla. Tämmöinen ei kuulu Suomeen.

Lue seuraavaksi