Tampereella 20-30000 kotitaloutta vailla kaukolämpöä

Tampereella illalla paljastuneen putkirikon vuoksi lämmöntoimitus on keskeytynyt ainakin aamuun saakka Hervannan, Kaukajärven, Hallilan ja Vuoreksen alueilla.

Kotimaa
Tampereen kartta, johon merkattu alueet Kaukajärvi, Hallila, Hervanta ja Vuores.
Yle Uutisgrafiikka

Kaukolämmön keskeytys koskee 200-300 kiinteistöä ja Tampereen Sähkölaitoksen verkkopäällikkö Marko Pajusen mukaan arviolta 20-30000 tamperelaista kotitaloutta. Odotettavissa on hyinen yö, sillä pakkasen ennustetaan laskevan Tampereen seudulla - 10 asteeseen.

– Vuotokohtaa ei ole täysin paikallistettu. Vuotokohdan etsintä on kuitenkin rajattu noin 800 metrin alueelle, Pajunen kertoi YLE:lle kello 23:n jälkeen.

– Parikymmentä miestä on parhaillaan töissä. Kaukolämpöputken vuoto johtuu ruosteisesta putkesta, joka on 1980-luvulta peräisin, Pajula jatkaa.

Kaukolämpöputken vuoto havaittiin uudenvuodenpäivän illalla kello 19.30 Hervannan valtaväylällä ohitustien sillan eteläpuolella.

Tielle valunut ja siitä noussut höyry ovat ajoittain haitanneet liikennettä valtatie 9:llä. Tie saattaa olla paikka paikoin myös liukas.

Hervannan hakelämpökeskus tuottaa korvaavana laitoksena tilapäisesti putkistojen veteen lämpöä niin että Hervantaan, Kaukajärvelle ja Vuorekseen lämmön toimitus pyritään saamaan ennalleen lauantaiaamuun kello 7 mennessä.

Sen sijaan Hallilaan kaukolämmön toimitus käynnistynee vasta lauantai-iltana kello 21 mennessä.

Kaukolämpökatkosta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Lähteet: Tampereen Sähkölaitos