1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kaksoset syntyivät eri vuosina Yhdysvalloissa

Vuosi ehti vaihtua kaksosten syntymän välillä.

Yhdysvalloissa uutenavuotena vuorokauden vaihtuessa syntyneet kaksoset syntyivät virallisesti eri vuosina. Vauvat ovat saaneet runsaasti mediahuomiota tapahtuman johdosta.

Kalifornian San Diegossa asuva Maribel Valencia saapui torstaina synnyttämään paikalliseen sairaalaan. Hän synnytti tyttövauva Jaelynin kello 23.59 vuonna 2015. Tytön kaksoisveli Luis Jr. syntyi kaksi minuuttia vuorokauden vaihtumisen jälkeen vuonna 2016.

Kaksosten isä Luis kertoi NBC-televisiokanavalle (siirryt toiseen palveluun), että he seurasivat tarkasti kelloa synnytyksen aikana. He halusivat tietää, että olivatko he vuoden 2016 ensimmäinen lapsen saanut pariskunta.

Sairaanhoitaja Lynette Coetzee kertoi NBC:lle, että tapaus oli hyvin erikoinen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, hän näki tällaisen tilanteen 34-vuotisen uransa aikana.

Vauvojen piti syntyä vasta tammikuun lopulla, mutta äiti kutsuttiin synnyttämään aiemmin, koska toinen vauvoista oli perätilassa. Molempien vauvojen ja heidän äitinsä kerrotaan voivan hyvin.