Poika pelastettiin pinteestä sahalla – sormi jumissa lentokoneessa

Pikkupoika oli työntänyt sormensa lentokoneen penkin käsinojassa olevaan reikään, josta se ei noin vain irronnutkaan. Tästä seurasi epätavallinen pelastusoperaatio.

Kotimaa
Joulukoristeita ja matkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä lauantai-iltapäivällä 14. marraskuuta 2015.
Joulukoristeita ja matkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Helsinki-Vantaan lentokentällä olleessa matkustajakoneessa koettiin sunnuntaina erikoinen onnettomuus. 9-vuotias pikkupoika oli jäänyt sormestaan jumiin lentokoneen penkin käsinojaan.

Poika oli työntänyt sormensa lentokoneen penkin käsinojan alapuolella olevaan reikään, josta se ei enää lähtenyt irti. Poika oli luultavasti pitänyt sormeaan reiässä niin kauan, että se oli turvonnut ja jumittunut sinne.

Paikalle saapui ensimmäisenä lentoaseman pelastusyksikkö, joka näki parhaaksi kaivaa sahan esiin ja irrottaa penkin käsinoja koneesta. Seuraavaksi paikalle tullut Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastusyksikkö kuljetti pojan sormi edelleen kiinni käsinojassa pelastuslaitoksen tiloihin, jossa sormi saatiin lopulta irti leikkaamalla ja sahaamalla käsinojaa.

– Lapset jäävät vähän väliä jumiin mitä ihmeellisempiin paikkoihin. Onneksi tästäkin selvittiin lähinnä pelkällä säikähdyksellä, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä paloesimies Jari Kivekäs.

Kaikkiaan pelastusoperaatioon meni puolisen tuntia.