Kööpenhaminan Pieni merenneito on liian härski Facebookille

Verkkopalvelu ei hyväksy alastomuutta sisältäviä kuvia.

Ulkomaat
Pieni merenneito -patsas Tanskan Kööpenhaminassa.
Pieni merenneito -patsas Tanskan Kööpenhaminassa.Pekka Sipilä / Yle

Facebookin mielestä Kööpenhaminan kuuluisa Pieni merenneito -patsas näyttää liikaa paljasta ihoa, kertoo tanskalainen Ekstra Bladet (siirryt toiseen palveluun) -lehti.

Tämän sai oppia kantapään kautta tanskalainen sosiaalidemokraatteja edustava poliitikko Mette Gjerskov, kun hän yritti ladata Facebookiin linkin blogiinsa, jossa oli kuva Pienestä merenneidosta.

Gjerskov sai Facebookilta viestin, jonka mukaan patsaasta otettu kuva rikkoi palvelun sääntöjä. Perusteluna estolle oli se, että kuvassa näkyi "liian paljon paljasta ihoa tai seksuaalisia merkityksiä", Ekstra Bladet kirjoittaa.

– On täysin naurettavaa, että Tanskan kansallisesta aarteesta otetun kuvan lataaminen estetään, Gjerskov sanoi Ekstra Bladetille.

Lehden mukaan Facebook ei hyväksy alastomuutta sisältäviä tai seksiin viittaavia kuvia, vaikka niillä olisi taiteellinen tai opetuksellinen tarkoitus.

Kuvanveistäjä Edvard Eriksenin tekemä pronssiveistos Pieni merenneito sijaitsee Kööpenhaminan satamassa. Patsas paljastettiin vuonna 1913.