Asemiehet hyökkäsivät Intian konsulaattiin Mazar-i-Sharifissa Afganistanissa

Tiedot hyökkäyksen yksityiskohdista ovat vielä puutteellisia. Maavoimien mukaan hyökkäys ei vaikuta Afganistanissa oleviin suomalaisiin.

Ulkomaat
Afganistanin kartta, jossa Mazar-i-Sharif ja Kabul.
Yle Uutisgrafiikka

Pohjois-Afganistanissa sijaitsevassa Mazar-i-Sharifin kaupungissa joukko asemiehiä on hyökännyt sunnuntaina Intian konsulaattiin.

Toistaiseksi tuntematon määrä hyökkääjiä yrittää päästä konsulaatin aidatulle alueelle. Alueelta on kuulunut ainakin kaksi räjähdystä ja tulituksen ääniä.

Balkhin maakunnan kuvernöörin tiedottaja Muneer Ahmad Farhad kertoi uutistoimisto Reutersille, että hyökkääjät olivat piiloutuneet konsulaatin lähellä sijaitsevaan taloon. He aloittivat hyökkäyksen pimeyden laskeuduttua illalla.

Farhadin mukaan hyökkääjät eivät ole ainakaan toistaiseksi päässeet konsulaatin alueelle. Afganistanin turvallisuusjoukot käyvät tulitaistelua hyökkääjien kanssa.

Asemiehet ovat linnoittautuneet konsulaattia vastapäätä sijaitsevaan taloon. Erikoisjoukkojen sotilaat valmistautuvat tyhjentämään rakennuksen hyökkääjistä, poliisin tiedottaja Shir Jan Durani kertoi Reutersille.

Turvallisuusjoukot ovat eristäneet alueen. Kukaan ei ole toistaiseksi ilmoittautunut iskun tekijäksi.

– Kimppuumme hyökätään. Taistelu on käynnissä, konsulaatin virkailija kertoi uutistoimisto AFP:lle puhelimitse.

Virkailijan mukaan kaikki konsulaatin työntekijät ovat turvassa. Muista mahdollisista tuhoista tai henkilövahingoista ei ole vielä tietoa.

Intian ulkoministeriön tiedottaja Vikas Swarup kertoi AFP:lle, että intialaisista uhreista ei ole toistaiseksi tullut ilmoituksia.

Intian turvallisuusjoukot yrittävät edelleen tukahduttaa asemiesten hyökkäystä Pathankotin lentotukikohtaan Intiassa lähellä Pakistanin rajaa.

Mazar-i-Sharifin lähellä on suomalaisia sotilaskouluttajia. Tukikohta sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungista. Maavoimien mukaan hyökkäys Intian konsulaattiin ei vaikuta suomalaisiin.

Lähteet: AFP, Reuters, Yle Uutiset