Afganistanin joukot ovat piirittäneet Intian konsulaattiin hyökänneet asemiehet

Aseistetut hyökkääjät käyttivät hyväkseen sunnuntai-iltana meneillään ollutta Afganistanin ja Intian välistä jalkapallo-ottelua.

Ulkomaat
Ihmisiä evakuoidaan Intian konsulaatin läheltä Mazar-i-Sharifin kaupungissa.
Ihmisiä evakuoidaan Intian konsulaatin läheltä Mazar-i-Sharifin kaupungissa Afganistanissa.Stringer / EPA

Afganistanin erikoisjoukot ovat piirittäneet asemiehet, jotka yön aikana hyökkäsivät Intian konsulaattiin Pohjois-Afganistanissa. Hyökkääjät epäonnistuivat yrityksessään murtautua konsulaattiin ja sulkeutuivat konsulaatin lähellä sijaitsevaan taloon.

Hyökkääjät ja erikoisjoukot kävivät Mazar-i-Sharifin kaupungissa taisteluja aamuun asti.

– Alue on eristetty, etenemme varovaisesti ja teemme kaikkemme suojataksemme ihmisiä, jotka asuvat alueella, Balkh-provinssin kuvernööri Atta Mohammed Noor kirjoitti Facebook-sivullaan.

Aseistetut hyökkääjät käyttivät hyväkseen sunnuntai-iltana meneillään ollutta jalkapallo-ottelua. Ihmiset olivat illalla keskittyneitä Afganistanin ja Intian väliseen otteluun, mikä antoi asemiehille mahdollisuuden hyökätä rauhassa.

Ainakin yksi siviili loukkaantui taistelussa ja viisi henkilöä erikoisjoukoista saivat pieniä vammoja käsikranaatista. Intian suurlähettilään mukaan konsulaatin henkilökunta on turvassa.

Mazar-i-Sharifin lähellä on suomalaisia sotilaskouluttajia. Tukikohta sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungista. Maavoimien mukaan hyökkäys Intian konsulaattiin ei vaikuta suomalaisiin.

Intian turvallisuusjoukot yrittävät edelleen tukahduttaa asemiesten hyökkäystä Pathankotin lentotukikohtaan lähellä Pakistanin rajaa. Tukikohtaan hyökättiin lauantaina.

Hyökkäykset tapahtuivat kesken uusia yrityksiä vähentää Intian ja Pakistanin välisiä kireitä suhteita. Myös Afganistanin Taliban-liikkeen kanssa on ollut tarkoitus aloittaa uudet rauhanneuvottelut.

Kukaan ei vielä ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

Lähteet: Reuters