Hyppää sisältöön

Vähän ajettu kuntopyörä etsii uutta omistajaa

Vuodenvaihde on liikuntalupausten aikaa ja moni harkitsee myös kuntoilulaitteen hankkimista kotiin. Edullinen laite löytyy helposti. Pari vuotta sitten kuntoiluhuumassa hankitut lähes käyttämättömät kuntopyörät, soutulaitteet ja crosstrainerit ovat nyt myynnissä.

– Uudenveroinen, lähes käyttämätön kuntopyörä, puolet uuden hinnasta!

Siinä kuntopyörän - ja monen muunkin kuntolaitteen - tavallinen tarina. Netissä käytettyjen kuntolaitteiden tarjonta on runsasta ja ilmoituksista päätellen tarjonta on myös selvästi suurempaa kuin kysyntä. Hyvä laitteen voi löytää pilkkahintaan.

Soitto muutamalle ilmoittajalle paljastaa, että markkinat ovat tosiaankin ostajan.

– Ensimmäinen tiedustelu. Ei yhtään kyselyä ole tullut. Ei ole puhelin soinut, kertovat ilmoittajat kuin yhdestä suusta.

Erityisen paljon on tarjolla kuntopyöriä, soutulaitteita ja crosstrainereita. Kuntoilun trendit näkyvät käytettyjen kaupassa pienellä viiveellä. Esimerkiksi moni kahvakuula etsii nyt uutta omistajaa. Eri asia onkin sitten, onko kahvakuulille enää kysyntää.

Tyypillistä myynti-ilmoituksille on se, että tarjolla olevat laitteet ovat vähän käytettyjä, jopa lähes käyttämättömiä ja erittäin hyvässä kunnossa.

Vuodenvaihde sesonkia

Viestintä- ja markkinointijohtaja Sami Törmä Tori.fi:stä vahvistaa, että vuodenvaihde on sesonkiaikaa myös käytettyjen kuntolaitteiden kaupassa.

– Kasvupiikki alkoi käytännössä jo välipäivinä. Kuntoilu- ja fitness-laitteiden päivittäisten uusien ilmoitusten määrä liikkuu Torissa 150-200 kappaleessa ja joulukuun alusta tähän viikkoon tultaessa ilmoitus- ja hakuvolyymit ovat kasvaneet 50-60 prosenttia, kertoo Törmä.

Törmä tietää myös, mistä laitteista ostajat ovat kiinnostuneita.

– Harjoittelu vapailla painoilla tekee näemmä tuloaan myös kotona. Tänä vuonna eniten haetaan kuntopyöriä, juoksumattoja ja crosstrainereita, heti perään tuleekin perinteinen painonnostopenkki, soutulaite ja kodin kuntokeskukset.

Sami Törmän mukaan varsinkin kuntopyörien, soutulaitteiden ja kokonaisten kuntokeskusten "jälkimarkkinat" ovat hyvät, sillä niitä on tarjolla vähän käytettynä kohtuulliseenkin hintaan, kun uutena niiden hinnat kipuavat helposti satoihin, jopa tuhanteenkin euroon.

Tarkista toimivuus

Vaasan kaupungin kuntosaleilla työskentelevä liikuntaneuvoja Tapani Hannuksela sanoo, että melko huoletta voi ostaa käytetyn kuntopyörän tai soutulaitteen, vaikka kotikäyttöön markkinoidut laitteet eivät kestävyydeltään olisikaan samaa luokkaa kuin kuntosalilaitteet.

– Vaikka laite on myyjän ilmoituksen mukaan ollut vähäisessä käytössä, aina kannattaa kuitenkin tarkistaa sen toimivuus. Markkinoilla on myös huonompia laitteita, vinkkaa Hannuksela.

Kuntolaitteissa on vain vähän kuluvia osia. Yleisesti ottaen ne kestävät käyttöä hyvin.

– Esimerkiksi soutulaitteessa vaijeri on kuluva osa. Vaijereita joudumme vaihtamaan säännöllisesti, mutta se ei ole hankala homma. Samoin penkkien nahkaosat kuluvat ja niitä joudutaan korjaamaan, mutta kotikäytössä tätäkään huolta tuskin on, sanoo Hannuksela.

.
.