Tutkanpaljastimista suuri määrä sakkoja itärajalla

Vuodenvaihteen rajaliikenne Kaakkois-Suomessa on ollut hieman viime vuotta hiljaisempaa. Viikon aikana matkailijoille on kirjoitettu poikkeuksellisen paljon sakkoja paljastinlaiterikkomuksista.

sakko
Rajavartija passi raja passin tarkistus raja-asema Imatran raja-asema
Yle

Liikenne Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla on jatkunut odotetunlaisena vuodenvaihteessa. Liikennemäärä on ollut muutaman prosentin vähäisempää viime vuoteen verrattuna. Toistaiseksi vilkkain päivä on ollut sunnuntai, jolloin kokonaisliikenne oli 27 833 matkustajaa. Vilkkain rajanylityspaikka on ollut Vaalimaa.

Rajavartiolaitoksen mukaan viimeisen viikon aikana venäläismatkustajilla on ollut mukanaan poikkeuksellisen paljon tutkanpaljastimia, jotka ovat Suomessa laittomia. Viikon aikana paljastinlaiterikkomuksista on kirjoitettu sakkoja 92:lle henkilölle.

Lisäksi rajavartijat ovat havainneet neljä vaarallisen esineen hallussapitoa. Imatralla ulkomaalaisten matkustajien hallusta löydettiin kaksi sähkölamautinta ja yksi teleskooppipatukka. Vaalimaalla puolestaan matkailijoiden hallusta löydettiin sähkölamautin ja teleskooppipatukka. Kaikki vaaralliset esineet löydettiin ajoneuvoista rajatarkastuksen yhteydessä. Esitutkinnan jälkeen epäillyt rikokset käsitellään loppuun Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.