Joonas suunnittelee vaikka loft-asunnon, keilahallin tai ravintolan

Leikkisä luonne, nopeat hoksottimet, tarkkuus ja rentous ovat tarpeen tilasuunnittelussa. Joonas Korhonen pitää mieleenpainuneimpana kohteenaan keilahallia.

Kuva: Janne Ahjopalo / Yle

Uusi ruoka- ja anniskeluravintola Joensuussa kävelykadun varrella yllättää revittelevällä sisustuksellaan. Jokainen nurkkaus on erilainen, eivätkä huonekalutkaan ole samasta puusta veistettyjä. Ruokasalia koristavat design-valaisimet. Yhdessä taulussa on näyttelijä Jack Nicholson ja toisessa autobisneksistään tunnettu liikemies Yrjö Laakkonen.

– Luonto ei ole mulle se juttu, vaan kaupunkiympäristö Suomessa tai ulkomailla, toteaa tilasuunnittelija Joonas Korhonen istuessaan punaisessa nojatuolissa suuren ikkunan äärellä.

Joonas asetteli taulun uudelleen istuessaan kameran eteen, koska se oli kuulemma hieman eri asennossa kuin oli alun perin tarkoitettu. Kuva: Janne Ahjopalo / Yle

Korhonen miettii sanojaan yllättävän tarkasti, eikä antaudu räiskyvään puheen ilotulitukseen. Ravintolan kirjava ja persoonallinen lopputulos on melkoinen vastakohta suunnittelijan omalle maulle.

– Oma ympäristöni on yksinkertainen, simppeli ja kliini. Värit ja muodot annan sitten työhöni.

Joonas Korhonen puhuu liki jokaisessa lauseessaan asiakkaan visiosta. Muotoilijan ammattikorkeakoulutuksen saanut tilasuunnittelija ei halua tuputtaa pelkästään omaa näkemystään, vaan tahtoo lopputuloksen olevanmiksaus kummankin ajatuksista.

Keilahallin biljardinurkkaus. Kuva: Janne Ahjopalo / Yle

Loft-asunto, toimistoja, ravintoloita, keilahalli. Mieleenpainunein kohde oli keilahalli erikoisuutensa ja haasteellisuutensa vuoksi.

Korhonen ammentaa ajatuksiaan valokuvista ja matkoilta.

– Pitää olla leikkisä luonne ja nopeat hoksottimet, kun katsoo ympärilleen ja tulkitsee ilmiöitä. Tarkkaavainen ja rento ote koko ajan ympäristöön. Mutta ei minulla ole koko ajan työt mielessä, paljastaa Joonas Korhonen.