LKV-pätevyyden sai ennätysmäärä kiinteistönvälittäjiä

Etelä-Karjalassa LKV-tutkinnon suoritti joulukuussa neljä ja vuokra-asuntovälittäjän LVV-tutkinnon yksi. Kymenlaaksossa LKV-pätevyyden sai viisi kiinteistönvälittäjää. Kauppakamarin viime vuoden viimeisten kokeiden ennätysmäinen suosio johtuu lakimuutoksesta, joka tuli voimaan tämän vuoden alussa. Sen mukaan kiinteistönvälitysliikkeen välittäjistä vähintään puolella on oltava ammatillinen pätevyys.

ammattitaito
Asiakas ja kiinteistönvälittäjä
Yle Etelä-Karjala

Kiinteistönvälitysalan pätevyyskokeista valmistui viime vuoden lopussa ennätysmäärä laillistettuja kiinteistönvälittäjiä.

LKV-pätevyyden sai 245 välittäjää ja LVV-pätevyyden yhteensä 39 välittäjää. Etelä-Karjalassa LKV-tutkinnon suoritti neljä ja vuokra-asuntovälittäjän LVV-tutkinnon yksi. Kymenlaaksossa LKV-pätevyyden sai viisi kiinteistönvälittäjää.

Kauppakamarin viime vuoden viimeisten kokeiden ennätysmäinen suosio johtuu lakimuutoksesta, joka tuli voimaan tämän vuoden alussa. Sen mukaan kiinteistönvälitysliikkeen välittäjistä vähintään puolella on oltava ammatillinen pätevyys. Aiemmin on riittänyt, että yhdellä kiinteistönvälittäjistä on ammattipätevyys.