1. yle.fi
  2. Uutiset

Formulavenekisasta valitus hallinto-oikeuteen

Keski-Suomen lintutieteellinen yhdistys on valittanut Vaasan hallinto-oikeuteen Laukaan Peurungassa ensi kesänä järjestettävästä ratamoottoriveneiden kilpailusta.

linnut
Ruotsalaisen Ola Petterssonin tyylinäyte F2-veneiden tämän vuoden MM-sarjassa.
Ruotsalaisen Ola Petterssonin tyylinäyte F2-veneiden tämän vuoden MM-sarjassa.U.I.M.

Lintuharrastajat ovat huolissaan Laukaan Peurungassa ensi kesänä järjestettävästä Formula 2 -veneiden kilpailusta. Keski-Suomen lintutieteellinen yhdistys on valittanut kisoista Vaasan hallinto-oikeuteen.

Lintutieteellisen yhdistyksen näkemys on, että asiassa on sovellettu väärää lainsäädäntöä. Yhdistys katsoo, että ratamoottoriveneiden kilpailulle ei riitä ympäristönsuojelulain mukainen meluilmoitus, vaan se vaatii vesiliikennelain mukaisen luvan.

Yhdistys muistuttaa, että esimerkiksi Lahdessa F1-veneiden kilpailulle vuonna 2007 vaadittiin vesiliikennelain mukainen lupa.

Keski-Suomen lintutieteellisen yhdistyksen mukaan kilpailu voi aiheuttaa merkityksellisiä ympäristöhaittoja muun muassa melusta, aallokosta ja veteen pääsevästä polttoaineesta.

Yhdistys on erityisen huolissaan Peurungassa pesivistä linnuista. Kesäkuun alkupuolen venekisa sijoittuu niiden parhaaseen pesimäaikaan.

Lue seuraavaksi