Parakkiopetus jännittää pientä koululaista – Tiirismaan koulun evakkoretki Messuhallissa ohi

Tiirismaa, Hollola
Tiirismaan koulun parakkikylä valmis
Markku Lähdetluoma / Yle

Tiirismaan koululaisten evakkoretki Lahden Messuhallissa päättyi, kun Ursan kentälle rakennettu parakkikylä otettiin käyttöön. Opetusta parakeissa annetaan yli 600 oppilaalle.

Urheilukentällä kävi kuhina, kun sadat oppilaat etsivät uusia luokkahuoneitaan. Pienoista jännitystäkin oli ilmassa.

– Vähän jännittää, että minkälaista on kun täällä ollaan aika kauan, puki sanoiksi 4-luokkalainen Klaara Uutela monen oppilaan ajatukset.

Parakkikylässä käsityö- ja kotitaloustyötiloja lukuun ottamatta opetustilat ovat valmistuneet ajallaan. Ja nekin valmistuvat viikon sisällä.

Vähän jännittää, että minkälaista on kun täällä ollaan aika kauan

Klaara Uutela

Koulutyötä parakeissa kolmisen vuotta

Tiirismaan koulun nuorimmat oppilaat eli 0-2 luokat jatkavat työskentelyä Lotilan koulussa. Lukiolaiset puolestaan jatkavat työskentelyä Aikuiskoulutuskeskuksessa. Parakeissa on myös Onnelantien päiväkodin lapsia.

Parakkien käyttöönotto on helpotus koulun henkilöstölle.

– Kyllä tämä on hyvä hetki, meillä on seinät ja katot täällä ja hyvät opetustilat. Kyllä näissä ihan oikeata kouluopetusta pystyy antamaan, parempaa kuin hallioloissa, sanoo rehtori Kari Turpeinen.

Vaikka parakit tarjoavat hyvät opiskelutilat, niin pienoista päänvaivaa tuottavat liikuntatuntien järjestäminen sekä ruokailu, mikä on järjestetty viereiselle Lotilan koululle.

– Ruokailu on tällä hetkellä isoin kysymysmerkki, että miten saadaan sovitettua kahden ison koulun ruokailut samoihin tiloihin, pohdiskelee luokanopettaja Pekka Niiranen.