Verotoimistoja yhteen – fuusioiden myötä määrä puolittui

Puolet Suomen verotoimistoista fuusioitui vuoden alusta. Pohjois-Suomen verotoimistoon kuuluvat nyt  Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Meri-Lapin verotoimistot. Uusia ovat myös  Itä-Suomen ja Länsi-Suomen verotoimistot.

Kotimaa
Vero -kyltti Myyrmäen verotoimiston seinällä Vantaalla.
Lehtikuva

Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Meri-Lapin verotoimistot fuusioituivat 1.1.2016 ja muodostavat nyt Pohjois-Suomen verotoimiston.

Verotoimiston pääpaikka on Oulussa. Toimipisteet sijaitsevat Rovaniemellä, Ivalossa, Kemijärvellä, Kittilässä, Sodankylässä, Pellossa, Torniossa, Kemissä, Kuusamossa ja Raahessa. Hallinnollinen muutos ei vaikuta asiakaspalveluun.

Itä-Suomen verotoimisto muodostuu Kainuun, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon verotoimistoista. Pääpaikka on Kuopiossa ja toimipisteet sijaitsevat Kajaanissa, Kuhmossa, Suomussalmella, Viitasaarella, Jyväskylässä, Joensuussa, Lieksassa, Nurmeksessa, Iisalmessa ja Varkaudessa.

Länsi-Suomen verotoimistoon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Jokilaaksojen, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan verotoimistot. Sen pääpaikka on Vaasassa. Toimipisteet ovat Seinäjoella, Ylivieskassa, Haapajärvellä, Kokkolassa, Närpiössä ja Pietarsaaressa.

Verohallinnossa on vuoden 2016 alussa yhdeksän päätoimipaikkaa entisten 18 sijaan. Fuusioiden jälkeen Verohallinnolla on edelleen 52 asiakkaita palvelevaa toimipistettä eri puolilla maata. Lisäksi Verohallinto palvelee käyntiasiakkaita 41 Yhteispalvelupisteessä ja viidessä Asiointipisteessä.