yle.fi-etusivu

Vuoden ensimmäinen pörssipäivä päättyi miinukselle

Keskeiset indeksit laskivat kaikissa pörsseissä eri puolilla maailmaa. Kiinan talouskasvun hidastuminen ja kasvavat jännitteet Lähi-idässä heijastuivat kaupankäyntiin.

talous
Alaspäin menevä pörssikurssi
Jyrki Lyytikkä / Yle

Pörssipäivä New Yorkissa päättyi laskusuunnassa. Kiinan talouskasvun hidastuminen ja kasvavat jännitteet Lähi-idässä heijastuivat kaupankäyntiin.

Uutistoimisto AP:n mukaan teollisuutta kuvaava Dow Jones -indeksi kääntyi pörssien avauduttua jyrkkään laskuun, mutta päätyi päivän päätteeksi 1,6 prosenttia miinukselle. Suurimmat tappiot tulivat Aasian ja Euroopan markkinoilta.

Keskeiset indeksit laskivat kaikissa pörsseissä 2,2–4,3 prosenttia eri puolilla maailmaa, niin Japanissa, Hongkongissa, Etelä-Koreassa, Saksassa, Ranskassa kuin Iso-Britanniassa.

Kiinassa tuotanto on laskenut jo 10 kuukautta peräkkäin. Tuotannon lasku huolestuttaa ympäri maailmaa, sillä kiinalaiset valmistajat ostavat raaka-aineita, koneita ja energiaa muista maista. Myös monet autonvalmistajat ja kulutustavaroiden tuottajat toivovat suurempaa myyntiä kiinalaisille kotitalouksille.

Kasvavat jännitteet Saudi-Arabian ja Iranin välillä puolestaan heijastuvat nopeasti öljyn hintaan.

Lähteet: AP