Centriasta kansainvälistä osaamista ja kielitaitoa: haku englanninkieliseen opiskeluun alkaa

Ammattikorkeakoulussa voi opiskella englanniksi kuudella linjalla, niistä 4 Kokkolassa ja loput Pietarsaaressa ja Ylivieskassa. Koulutusta tarjotaan erityisesti alueen nuorille, jotta paikalliset yritykset saisivat kielitaitoista työvoimaa.

englannin kieli
Opiskelikat tanssivat kauppakeskuksessa
Kalle Niskala / Yle

Kuun loppuun kestävä hakuaika alkaa perjantaina loppiaisen jälkeen. Kokkolassa voi opiskella englanniksi Environmental Chemistry and Technology-, Information Technology-, Business Management- ja Nursing-koulutuksissa. Ylivieskaan voi pyrkiä Industrial Management - ja Pietarsaaressa International Business -koulutukseen.

Englanninkielisiin koulutuksiin toivomme hakijoita erityisesti alueemme omista nuorista.

Paula Erkkilä

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilän mukaan ammattikorkeakoulun tavoitteena on kielitaitoisen, kansainvälistä osaamista ja verkostoja omaavan työvoiman saaminen keskipohjalaisille yrityksille.

– Englanninkielisiin koulutuksiin toivomme hakijoita erityisesti alueemme omista nuorista. Englanninkieliset tutkinnot ovat kansainvälisesti tunnustettuja ja työnantajien tuntemia bachelor-tason tutkintoja, kertoo Paula Erkkilä.

Yhteensä paikkoja nyt käynnistyvässä haussa on tarjolla 145. Centria-ammattikorkeakoulu sanoo olevansa Suomen kansainvälisin korkeakoulu, joka viides opiskelijoista tulee ulkomailta. Tutkinto- ja vaihto-opiskelijat sekä vierailevat luennoitsijat edustavat viittäkymmentä eri kansallisuutta.