1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Joulupukki keräsi 30 miljoonaa katsojaa Youtube-kanavalleen

Lapin joulupukin Youtube-kanava keräsi ennätysmäärän katsojia viime vuonna. Kanavan katsojamäärä nousi vuodessa 70 prosenttia. Erityisen suosittu vanha valkoparta on latinalaisessa Amerikassa, josta tulee jo lähes 40 prosenttia katsojista.

Kotimaan uutiset
Joulupukki syöttää poroa.
Santatelevision Youtube-kanavan katsojia kiinnostavat erityisesti Joulupukista ja poroista kertovat videot. Kuva otettu Konttaniemen porotilalla Rovaniemellä.Joulupukki TV Oy

Santatelevision Youtube-kanavalla (siirryt toiseen palveluun) on tähän mennessä katsottu videoita jo noin 30 miljoonaa kertaa. Kanava avattiin vuonna 2010.

Joulupukin Youtube-kanavan tärkeimpiä katsojamaita ovat Ranska, Italia, Brasilia, Espanja sekä Meksiko. Katsojista 96 prosenttia tulee Suomen ulkopuolelta. Santatelevision kanavaa tuottaa rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy. Videoita on kuudella eri kielellä.

Joulupukki TV:n toimitusjohtajan Tommi Lappalaisen mukaan kanavan suosituimpia sisältöjä ovat vanhasta valkoparrasta ja hänen poroistaan kertovat videot, sekä erilaiset joulupukin videotervehdykset.

Santatelevision-videoita kuvataan ennen kaikkea joulupukin pajakylässä napapiirillä sekä Rovaniemen porotiloilla.

Lappalainen uskoo, että kymmenien miljoonien katsottujen videoiden kautta Santatelevision on herättänyt maailmalla medioissa ja potentiaalisten matkailijoiden mielissä kiinnostusta Rovaniemeä ja Lappia kohtaan.

Lue seuraavaksi