1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Joensuun kaupunki huolissaan muukalaisvastaisista katupartioista: "Valvonta kuuluu poliisille"

Valkoisen Suomen puolesta taistelevaksi järjestöksi esittäytyvä Soldiers of Odin on aloittanut katupartioinnin Joensuussa. Kaupungin mukaan demokraattisessa yhteiskunnassa järjestyksenvalvonta kuuluu virkavallalle, eikä yksittäisille asukkaille tai järjestöille.

Kuva: Minna Aula / Yle

Joensuun kaupungin johto on seurannut huolestuneena "isänmaalliseksi valkoisen Suomen puolesta taistelevaksi järjestöksi" esittäytyvän Soldiers of Odinin katupartioinnin aloittamista Joensuussa.

Demokraattisessa yhteiskunnassa järjestyksenvalvonta kuuluu poliisille, eikä yksittäisille asukkaille tai järjestöille.

Joensuun kaupunki

Järjestö on kertonut muun muassa sosiaalisessa mediassa partioivansa kaduilla suomalaisten turvaamiseksi.

– Demokraattisessa yhteiskunnassa järjestyksenvalvonta kuuluu poliisille, eikä yksittäisille asukkaille tai järjestöille. Poliisin tehtävänä on valvoa, että Suomen lakia noudatetaan. Sillä on siihen lain suoma oikeus sekä tarvittava osaaminen ja henkilöstö, toteaa kaupunki tiedotteessaan.

Joensuussa turvallisuus on edelleenkin hyvällä tasolla, ja kaupungilla voi liikkua turvallisesti pelkäämättä joutuvansa rikoksen uhriksi, muistuttaa kaupunki. Poliisin tiedon mukaan Joensuussa ei ole myöskään tapahtunut yleisessä turvallisuudessa sellaisia muutoksia, joiden takia katupartiointi olisi tarpeellista.