Ulkomaalaisten rikokset Joensuussa pitkälti huhumyllyä?

Poliisi ja myyjä kumoavat huhut päällekarkauksista ruokakaupan edustalla. Ulkomaalaisvastaisen kerhon katupartioijat väittävät kaupunkilehdessä, että naisilta revitään käsilaukkuja keskellä päivää. Pohjois-Karjalan vastaanottokeskuksissa on ollut lähinnä suukopua.

Kotimaa
Karjalan Heilin artikkeli "Joensuun odinilaiset kertovat omat näkemyksensä".
Kaappaus Karjalan Heilin nettijutusta.

Joensuussa katuja partioivat Soldiers of Odinin miehet kertovat kaupunkilehtiKarjalan Heilin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että K-Market Aittarannan edustalla käydään päiväsaikaan porukalla päälle, revitään naisilta laukkuja ja viedään puhelimia. Mieskolmikko kertoo lehdessä, että tapauksille on paljon silminnäkijöitä.

Ei kyseisen ruokakaupan edusta ole vaarallinen.

Kimmo Wetterstrand

Poliisi ja myyjä kumoavat huhut.

– Ei kyseisen ruokakaupan edusta ole vaarallinen. Emme ole saaneet rikosilmoituksia eikä paikalle ole tehty hälytystehtäviä. Kummallista olisi, jos rikoksia olisi tapahtunut, eikä kukaan olisi tästä ilmoittanut poliisille, sanoo komisario Kimmo Wetterstrand.

– En ole työssäni nähnyt mitään levottomuuksia tai kuullutkaan mistään levottomuuksista, toteaa myyjä Rosaliina Niemelä, joka yllättyy kaupunkilehden sivulla olevista väitteistä.

Kaupassa käyvät myyjän mukaan ahkerasti muun muassa kansainväliset korkeakouluopiskelijat ja läheisen ammattikoulun opiskelijat

Vastaanottokeskuksissa suukopua

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta ei Joensuussa ole, vaan lähin sijaitsee Kontiolahden Paiholassa parinkymmenen kilometrin päässä. Vastaanottokeskusten arki on sujunut Pohjois-Karjalassa poliisin mukaan varsin rauhallisesti.

– Yksittäisiä hälytystehtäviä on ollut, kun asukkailla on ollut ahtaissa tiloissa lähinnä suullisia yhteenottoja. Enemmän kyllä suomalaiset kunnostautuvat perhehälytyksissä ja työllistävät poliisia, summaa Wetterstrand.

Sen sijaan epäillyt raiskaustapaukset ovat jäämässä mysteereiksi.

Poliisi on tutkinut epäiltyä raiskauksen yritystä ja epäiltyä raiskausta syyskuun puolivälistä lähtien, mutta silminnäkijöitä ei ole ollut. Asianomistajien mukaan epäillyt tekijät olivat "ulkomaalaisennäköisiä miehiä".

Rikosnimikkeet pohjautuvat asianomistajien esitutkinnassa suullisesti antamiin tietoihin.