1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jarkko Niemisen lempimusiikki raikaa Tavastialla – lue tennistähden kommentit esiintyjistä

Tennistähti Jarkko Nieminen juhlii ammattilaisuransa päättymistä näyttävästi loppiaisaattona. Tavastialla järjestettävän RockSlam-pienoisfestivaalin ohjelmisto koostuu Niemisen suomalaisista suosikkibändeistä.

Kuva: Yle

Tennistähti Jarkko Nieminen on musiikin suurkuluttaja. Musiikki on viihdyttänyt Niemistä pitkillä kisamatkoilla ja tsempannut tärkeiden pelien alla. Eniten kuuntelemansa suomalaisbändit Nieminen kutsui esiintymään ammattilaisuransa päätösjuhlaan Tavastialle.

69 Eyes (siirryt toiseen palveluun)

–Niitä olen kuunnellut ensimmäisestä levystä asti, tai no oikeastaan toisesta, ja sen jälkeen ostin ensimmäisenkin. Siinä on jotain, se oma tyyli, jonka tunnistaa heti ensimmäisistä nuoteista lähtien. Laulajalla on omalaatuinen ääni ja se musiikki sopii hyvin pimeään vuodenaikaan. Loistava bändi ja olemme vielä rumpalin kanssa hyviä kavereita nykyään.

Apulanta (siirryt toiseen palveluun)

– Muistan kun olin yläasteella ja tuli Hei hei mitä kuuluu, joka soi joka paikassa. Jo silloin Apulanta kolahti. Se on aika hauskaa, että olen yläasteelta asti fanittanut bändiä ja edelleen kuuntelen niitä ensimmäisiä levyjä yhtä lailla kuin uudempaakin tuotantoa. Heillä on aivan uskomaton kyky tehdä hittejä toisen perään. Apulanta on tällä hetkellä keikkatauolla, joten siksikin olen erityisen innoissani heidän mukanaolostaan niin kuin kaikista muistakin bändeistä.

Blanko (siirryt toiseen palveluun)

–Ihan uskomaton trio, joka on tehnyt kaksi mielettömän hyvää levyä. Olen ihan varma, että he breikkaavat joskus isosti. Niin osaava bändi ja aivan huikea livenä. Ehkä heitä ei kovin moni nimenä tunne, mutta uskon, että jos bändin näkee, niin se kolahtaa. Olen aivan varma, että he soittavat joskus Wembleyllä.

Don Johnson Big Band (siirryt toiseen palveluun)

–Poikkeaa ehkä siitä genrestä, mitä eniten kuuntelen ja mitä tässä tapahtumassa kuullaan. Tämän bändin musiikki on kuitenkin tosi monipuolista ja siitä paistaa huikea taito ja osaaminen. Kiinnostavaa musiikkia, sanotaan näin. Tätä on myös tullut kuunneltua monenlaisissa tilanteissa, mutta ehkä tyypillisimmin yksinäisinä hotelli-iltoina. Toisaalta olen kuunnellut heitä myös ihan viime aikoina.

Ismo Alanko (siirryt toiseen palveluun)

– Kaikesta olen tykännyt ihan Hassisen koneesta lähtien. Tuntuu, että Ismon tekstitkin ovat ihan omaa luokkaansa, niitä voi lukea itsenäisinä teoksinaan kuin runoja. Muuten ehkä tuo runouden harrastaminen on aika vähäistä, mutta Ismon tekstit ovat aikamoisia taideteoksia.

Lapko (siirryt toiseen palveluun)

– Mieletön livenä, niin kuin kaikki tämän illan bändit. Hyvä meininki, mielettömiä kappaleita, taitava bändi ja laulajalla tosi omalaatuinen ääni. Voisi lyödä maailmallakin läpi. Toivon, että pääsevät joskus esiintymään jollekin isolle areenalle.

Mokoma (siirryt toiseen palveluun)

–Jos pitäisi sanoa yksi suosikkibändi ylitse muiden niin se olisi 80-luvun Metallica. Rakastan trash metal -musiikkia yli kaiken ja ehkä suomenkielisellä puolella Mokoma ja Stam1na on lähimpänä sitä. Keskittymismusiikkina ennen otteluita olen kuunnellut kaikkein eniten Mokomaa.

Santa Cruz (siirryt toiseen palveluun)

– Ihan uskomattoman kova bändi ja hyvä meininki. Tosi kivaa, kun nuoret jätkät soittavat vanhan liiton rokkia, mutta se kuulostaa silti heiltä itseltään eikä miltään kopiolta. Bändi vetää aina ihan täysillä ja hekin ovat livenä aivan mielettömiä. Hauska nähdä heidät tänään, kun tietää jo etukäteen, että on varmasti hyvä meininki.

Stam1na (siirryt toiseen palveluun)

– Monipuolisia kappaleita, hienoja sanoituksia, taitava bändi, mieletön meininki. Livenä varsinkin kova ja siksi halusin heidät tänne, koska en kovin monesti ole päässyt näkemään.

Waltari (siirryt toiseen palveluun)

– Sen verran vanha bändi, että olen kuunnellut heitä jo tosi nuorena. Nykyäänkin, kun kuulen jonkun heidän kappaleensa, niin palaan suoraan tiettyihin nuoruuden hetkiin. Sellaisia hyviä fiiliksiä.

Jo ennakkoon loppuunmyydyn tapahtuman tuotto ohjataan OmaKamu (siirryt toiseen palveluun)ry:lle.