1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Veli-Pekka Ketola Nuorista Leijonista: "Lahjamaalit on jo annettu"

Kiekkolegenda Veli-Pekka Ketolan äänestä paistaa jännitys. Hän kertoo, että nuorten peleissä ei ikinä tiedä, mitä seuraavalla minuutilla tapahtuu. Lahjamaaleja on kuulemma annettu jo riittävästi. Nuorten Leijonien on annettava joukkueenjohtajan mukaan tänä iltana kaikkensa, jotta kotiin palataan kultamitalit kaulassa.

urheilu
Veli-Pekka Ketola
Veli-Pekka KetolaPäivi Meritähti / Yle

Vain muutama tunti ennen nuorten MM-finaalia Veli-Pekka "Vellu" Ketola vastaa puhelimeen kuntosalilta. Kiekkolegenda odottaa Nuorten Leijonien antavan kaikkensa kultamitalin eteen illan pelissä. Joukkueenjohtajan usko on ollut ajoittain koetuksella, mutta nyt näyttää hyvältä.

– Nuorten peleissä ei ikinä tiedä mitä seuraavalla minuutilla tapahtuu. Erityisesti puolustuspeli on tökkinyt, mutta eilen nähtiin kisojen parasta puolustusta. Nyt pelattiin kuin kypsät ammattilaiset.

Kaikki palat ovat loksahtaneet kohdalleen illan peliä varten. Ketolan mukaan kuvioita ei enää muuteta. Yhden vaatimuksen hän vielä asettaa.

– Lahjamaalit on jo annettu. Viisikkopelaamisen on oltava kokonaisvaltaista. Ja kun maalivahti on siellä viimeisenä lukkona, niin ei tässä pitäisi olla mitään hätää.

Vuosikymmeniä odotettu mitali

Veli-Pekka Ketola on tyytyväinen joukkueen saavutuksiin, kävi illan pelissä miten tahansa. MM-mitalin voittaminen nuorella iällä ei ole itsestäänselvyys. Jo 1960-luvulla Leijonissa pelannut Ketola saa ensimmäisen arvokisamitalinsa vasta nyt.

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. En tiedä, olenko pelannut jääkiekkoa väärään aikaan vai mistä johtuu, mutta tämä on tosiaan ensimmäinen MM-mitalini. Onhan se hienoa, että äijä saa mitalin ennen kuin täyttää sata vuotta, Ketola naurahtaa.

Lue seuraavaksi