Influenssaepidema alkoi Lapissa – tapauksia viime vuoden malliin

Influenssaepidemia on alkanut Lapissa. Molemmissa keskussairaaloissa Lapissa on todettu influenssatapauksia, jotka ovat useimmiten H1N1-sikainfluenssaa.

influenssa
Mies niistää.
Hanna Lumme / Yle

Infektiolääkäri Markku Broaksen mukaan Lapin keskussairaalassa on kahden viime viikon aikana todettu kymmenisen influenssatapausta. Tapausmäärä ja epidemian puhkeamisaika ovat Broaksen mukaan samat kuin viime vuonna.

Influenssan alku on aikaistunut Lapissa parin viime vuoden aikana. Aiemmin oli tavallista, että ensimmäiset influessatapaukset todettiin vasta tammi-helmikuussa.

Influenssaa vastaan voi yhä ottaa rokotteen. Esimerkiksi Rovaniemen terveysasemilla on rokotteita. Broaksen mukaan tämänvuotinen rokote antaa hyvin suojan H1N1-virusta vastaan.

Varuskunnassa rokotetaan

Sodankylässä Jääkäriprikaatissa ei ole päällikkölääkäri Katja Pulskan mukaan ollut ainakaan vielä influenssaepidemiaa. Tiistaina koko hoitohenkilökunta on ollut kiireisenä, koska kaikille edellispäivänä tulleille varusmiehille annetaan influenssarokotukset.

Infektiolääkäri Markku Broas sanoo, että varuskunnissa ei ole enää todettu influenssaepidemioita hyvän rokotuskattavuuden vuoksi. Myös Lapissa oleville turvapaikanhakijoille tarjotaan influenssarokotetta.