Juhani Tamminen myöntää ja kiittelee samaan aikaan: "Tuomarit suosivat meitä"

Kiekkoleijona Juhani Tamminen ymmärtää, miksi jääkiekon nuorten MM-kisoissa kärsitty välierätappio herättää närää Ruotsissa. Jääkiekon suurvaltojen joukkoon noussut Suomi nauttii Tamin mukaan vihdoin myös tuomarien kunnioitusta.

urheilu
Suomi Nuoret Leijonat finaaliin
Tomi Hänninen

Jääkiekkopersoona Juhani Tamminen uskoo, että Suomi saa vihdoin apua kentällä myös tuomareilta. Tammisen mukaan vielä takavuosina tiukoissa tilanteissa vihellykset kääntyivät usein Suomea vastaan.

Kyllä tuomarit näkevät, että nämä kisat ovat tällä hetkellä tämän kansan tärkein juttu.

Juhani Tamminen

– Eilen nämä marginaalituomiot olivat meidän puolellamme, Tamminen sanoo viitaten jääkiekon nuorten MM-kisojen välierään, jossa Suomi voitti Ruotsin.

Tamminen myöntää, että Suomessa pelattavat kisat antavat Pikkuleijonille lievän etulyöntiaseman.

– Kyllä tuomarit näkevät, että nämä kisat ovat tällä hetkellä tämän kansan tärkein juttu. Se psykologinen paine näkyy tuolla jäällä ja voi sanoa, että pikkaisen meitä suosivana.

Tammisen mielestä Suomi on noussut jääkiekkokartalla tasavertaiseksi maaksi suurvaltojen rinnalle. Hän kiittelee muun muassa Jääkiekkoliiton pitkäaikaista puheenjohtajaa Kalervo Kummolaa.

– Meistä on tullut vahva kansa jääkiekossa myös poliittisesti. Tuomarit ovat alkaneet kunnioittaa meitä.

Mittaamatonta mainetta Turulle

Ruotsissa nuorten kisojen välierätappio kirvoitti katkeria kommentteja ottelun tuomarilinjasta.

Aftonbladetin toimittaja Marcus Leifby jopa ihmetteli ottelun aikana lehden nettisivujen live-seurannassa (siirryt toiseen palveluun), että olivatko tuomarit kenties Turusta.

– Taas jäähy Ruotsille. Mitä ihmettä? Ovatko nämä tuomarit Turusta vai mistä?

Juhani Tamminen ottaa asian silkkana kunnianosoituksena kotikaupunkiaan kohtaan.

– Sieluni syvyydestä ymmärrän ruotsalaista kollegaa, joka ottaa lämpöä. Varmaan se ensimmäinen kaupunki, jonka he muistavat, on se meidän rakas Turkumme, hän naurahtaa.

Tamminen lähettää samalla terveisiä Turun kaupunginjohtajalle.

– Aleksi Randellin pitäisi heittää kukkakimppu Aftonbladetiin ja Ruotsin valmennusjohdolle. Turku sai mittaamatonta mainetta kansainvälisessä jääkiekkojulkisuudessa.